четвер, 13 грудня 2018 03:28

"Згода на секс: просто як чай" - в Україні презентували культовий мультик

"Згода на секс: просто як чай" - в Україні презентували культовий мультик
У трихвилинному відео мальовані персонажі погоджуються або відмовляються випити горнятко чаю за різних обставин. Фото: скрін з відео

У Львівському прес-клубі презентували українську версію культового мультиплікаційного фільму "Згода на секс: просто як чай".

Ця тема буде особливо актуальною з 11 січня 2019 року. Тоді набудуть чинності зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що трактуватимуть секс без обопільної згоди партнерів як зґвалтування та сексуальне насильство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досліджували гендер і упередження: вчені рік публікували абсурдні статті

Переклад та дублювання мультфільму, який використовували поліцейські в Англії для підвищення обізнаності про культуру згоди після прийняття законодавства, за яким секс без згоди - це злочин, українською зробила ГО "Центр "Жіночі перспективи". Поліція на прикладі горнятка чаю пояснює, що таке згода на сексуальні відносини та коли не можна поїти людину чаєм.

У трихвилинному відео мальовані персонажі погоджуються або відмовляються випити горнятко чаю за різних обставин. Голос за кадром у цей момент пояснює кожну з ситуацій.

Наприклад, людина, яка раніше сказала "так", відмовляється від чаюув стані алкогольного сп'яніння — у такому разі не варто силоміць "поїти її чаєм".

"Люди без свідомості не можуть відповісти на запитання, хочуть вони чаю чи ні". У відео наголошують, що не варто вриватися до людини в будинок, якщо ви одного разу вже випили з нею чаю, або намагатися силоміць напоїти чаєм зранку, нагадуючи, як їй сподобався ваш чай учора ввечері.

Зараз ви читаєте новину «"Згода на секс: просто як чай" - в Україні презентували культовий мультик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути