понеділок, 02 червня 2008 15:53

Жертвами сніжних і піщаних буревіїв в Монголії стали більше п"ятдесяти людей

Число загиблих в результаті сильних сніжних і піщаних бурь в Монголії за минулий тиждень досягло 52 людей. Про це повідомляє агентство Xinhua. За інформацією головного управління з надзвичайних ситуацій Монголії, серед загиблих 14 дітей. На минулу неділю ще 18 людей числилися зниклими безвісти.

Як заявляли в управління з НС Монголії, відомством робилися все для їхнього пошуку, але пошуково-рятувальні роботи були ускладнені поганими метеоумовами. Як повідомлялося, максимальна швидкість вітру досягала 16 м/с, в результаті в 14 повітах пошкоджені об"єкти електропостачання, крівля багатьох будинків знесена вітром, велика кількість дрібної і великої рогатої худоби збилася з шляху, повідомляло агентство.

Негода обрушилася 26 травня на 7 аймаків (районів) в центральній і західній частині Монголії. Штормовий вітер зніс 130 юрт, серйозно пошкодив системи електропостачання і зв"язку. Стихійне лихо привело до загибелі більше 200 тисяч голів худоби, ще близько 200 тисяч голів худоби було втрачено.

Великий державний хурал Монголії оголосив 31 травня днем трауру по загиблих в результаті негоди. В неділю в країні відмінили всі розважальні заходи, державні прапори були приспущені, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами сніжних і піщаних буревіїв в Монголії стали більше п"ятдесяти людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути