четвер, 24 січня 2008 12:33

Жертвами сильних снігопадів у Китаї стали 30 мільйонів осіб

У зв"язку з сильними снігопадами і похолоданням у ряді районів Китаю число потерпілих перевищило 30 млн осіб,  вісім осіб загинули, повідомляє  Интерфакс з посиланням на міністерство громадської адміністрації КНР.

Більше за інших постраждали провінції Аньхуей, Хенань, Хубей, Сичуань, Шеньсі у центральному Китаї, а також західні Ганьсу, Сіньцзян-Уйгурській автономний район, південна Гуйчжоу. Прямий економічний збиток, нанесений стихією цим провінціям, становить 6,2 млрд юанів (857,5 млн. доларів). Повністю зруйновано понад  30 тисяч будинків і споруд, постраждали понад 100 тисяч, загинули сільськогосподарські посіви на площі понад  1,5 млн. гектарів.

У деяких районах припинилася подача електрики, порушений телефонний зв"язок. Через завали снігу  і ожеледі порушені рух по автошляхах і графік руху потягів, вильоту літаків, що серйозно перешкоджає перевезенням напередодні Свята Весни - Нового року за місячним календарем - найбільш шанованим святом в Китаї. За традицією саме на цей період припадає пік транспортних перевезень.

Держрада КНР, як повідомлялося раніше, розповсюдила термінове повідомлення, яке доручає місцевим властям вжити екстрених заходів по запобіганню подальшому збитку економіці і втрат серед населення.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами сильних снігопадів у Китаї стали 30 мільйонів осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути