Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 12:00

Жертвами циклону "Іван" стали 44 жителі Мадагаскару

У неділю сильний циклон "Іван" спустошив східні прибережні райони Мадагаскару. У результаті стихійного лиха близько 145 тисяч людей втратили свої будинки. За попередніми підрахунками, 44 жителі країни загинули.

Швидкість вітру під час циклону досягала 64 метрів на секунду. Він супроводжувався сильними зливами, що викликали повені в деяких районах країни. Розмило багато доріг, зруйновані будинки. У столиці країни, місті Антананаріву, вода й надалі прибуває.

Влада Мадагаскару побоюється поширення діареї та інших захворювань серед жителів затоплених сіл. У зв"язку з сильними дощами і руйнуваннями в деякі населені пункти неможливо дістатися інакше як повітрям. Сезон дощів на Мадагаскарі триватиме до квітня, і метеорологи не виключать нових сильних поривів вітру.

За інформацією агентства IRIN, циклон "Іван" почався ще в середині минулого тижня і пройшовся всіма районами острова. Тоді він забрав життя 28 жителів країни. У п"ятницю уряд Мадагаскару звернувся за міжнародною гуманітарною допомогою, повідомляє BBC.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами циклону "Іван" стали 44 жителі Мадагаскару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути