неділя, 08 лютого 2009 12:32

Жінка вперше переплила Атлантичний океан

Американка Дженніфер Фігге стала першою в історії жінкою, яка зуміла вплав перетнути Атлантичний океан. 56-річній спортсменці знадобилося 24 дні, щоб проплив від островова Зеленого Мису до Тринідаду.

Точну дистанцію, яку вона подолала, ще належить уточнити. Фігге пливла через океан в клітці, що захищало її від акул. Спочатку плавчиха планувала ступити на суходіл на Багамських островах. Тепер в її планах - заплив від Тринідаду до Британських Віргінських островів.

Вона мріяла переплисти Атлантичний океан ще в дитячому віці. Рекордний заплив розпочався 12 січня на островах Зеленого Мису при висоті хвиль до 9 метрів.

Щоденно Фігге проводила у воді до восьми годин без перерви, перш ніж повернутися на борт супроводжуючого її човна, повідомляє "Newsru.com".

Члени команди кидали їй у воду ємності з енергетичним напоєм. Якщо хвилі були надто сильними, то пиття їй доставляли аквалангісти. Під час запливу їй на шляху зустрічалися кити, черепахи, дельфіни, португальські військові кораблі, але не акули.

"Я не боялася жодної хвилини, - передає слова Фіге ВВС. - Озираючись назад, я б зробила те ж саме. Просто поплавати можна і в басейні".

Нагадаємо, що 10 років тому француз Бенуа Лекомт вперше в одиночку переплив Атлантичний океан, подолавши 6400 км за 73 дні. Фігге планувала проплив 3380 км за рекордний час, однак вітром її збило з курсу, і вона фінішувала на Тринідаді, а не на Багамах.
Зараз ви читаєте новину «Жінка вперше переплила Атлантичний океан ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути