вівторок, 20 травня 2008 09:44

Дружина розлучається після спроби чоловіка подивитися на її обличчя

Мешканка Саудівської Аравії захотіла від чоловіка розлучення, коли після 30 років успішного шлюбу він спробував таємно подивитися на її обличчя.

Всі роки заміжжя жінка ходила із закритим чадрою обличчям, строго дотримуючись звичаїв свого рідного села, розташованого на південному заході країни.

Цікавість чоловіка росла. Нарешті через 30 років він не стерпів і спробував підвести чадру, поки дружина спала. Проте йому не повезло, і жінка прокинулася.

Не дивлячись на всі обіцянки чоловіка більше так не робити, вона пішла з будинку. Жінка наполягає на розлученні. У інтерв"ю однієї з газет вона поскаржилася на чоловіка, який після стількох років спільного життя обдурив її довіру.

Як відзначає TheDailyMail, це вже не перший подібний випадок в мусульманських країнах. Якийсь Алі аль-Катані (Alial-qahtani) теж спробував подивитися на обличчя дружини після 10 років шлюбу всліпу, проте дружина погрозила, що піде, і чоловік змирився.

Деякі жінки-мусульманки живуть з постійно закритим обличчям все життя. TheDailyMail наводить приклад 70-річної Рабеа аль-Гадараї (Rabeaal-gahdaray). Ні чоловік, ні навіть діти до цих пір знають, як вона виглядає.

Жінка дотримує традицію своєї сім"ї: так само жили її мати і бабуся. На питання, як їй вдалося народити дітей від чоловіка, який ніколи не бачив її обличчя, вона відповіла, що в шлюбі головне любов, а не обличчя.

У деяких ісламських країнах жінкам наказано закривати обличчя, коли вони з"являються в публічних місцях, проте удома цього не вимагається. Традиція постійно ходити із закритим обличчям не має відношення до ісламу. Це дуже стародавній, доісламський звичай, який дотримують лише небагато жінок в країнах Перської затоки, повідомляє британська TheDailyMail.

Зараз ви читаєте новину «Дружина розлучається після спроби чоловіка подивитися на її обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути