вівторок, 01 червня 2021 10:09

Землю накриє потужна магнітна буря: коли чекати

16 червня очікується значна магнітна буря. Незначні геомагнітні коливання цього місяця прогнозують також 2 і 3 червня. Можливі вони й 8-9 числа.

Сонячна активність 16 червня досягне рівня G1, свідчать дані рентгенівської лабораторії Сонця ФІАН. При цьому вплив магнітної бурі відчуватиметься вже з 15 червня і триватиме до 17 числа.

Автор: tesis.lebedev.ru
 

У ці дні в метеозалежних людей можуть проявитися неприємні симптоми: головний біль, запаморочення, перепади тиску, біль у спині чи суглобах, втома, проблеми зі сном, перепади настрою, а також загострення хронічних захворювань.

Що старша людина, то більше вона відчуває негативний вплив геомагнітних коливань. Особливо страждають гіпертоніки та гіпотоніки. Лікарі рекомендують метеочутливим людям менше піддаватися стресу, не перепрацьовувати, висипатися, не вживати спиртне та правильно харчуватися. У дні магнітних бур краще виключити м'ясо з раціону і замінити його рибою, яйцями, кисломолочними продуктами. Ідеально перейти на середземноморську дієту, яка відрізняється великою кількістю свіжих овочів і фруктів, а також помірною кількістю м'яса та риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший день літа здивує погодою. Де похолодає

Літо цьогоріч буде доволі спекотне, проте з дощами та грозами. Перший літній місяць у центрі України видасться прохолодним, з 6 по 12 число можливий різкий підйом температури, яка згодом опуститься до +22...25°С. Така погода триматиметься до кінця червня.

Зараз ви читаєте новину «Землю накриє потужна магнітна буря: коли чекати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути