субота, 06 лютого 2021 21:51

Зеленський вручив нагороди полярникам з "Академіка Вернадського"

Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди визначним українським полярникам за їхній внесок у здійснення наукової діяльності в Антарктиці та з нагоди 25-річчя української антарктичної станції "Академік Вернадський".

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

 

Зокрема, орденом князя Ярослава Мудрого ІІІ ступеня нагороджений директор Інституту біохімії імені О. В. Палладіна Національної академії наук України Сергій Комісаренко, який був першим послом України у Великій Британії та сприяв безкоштовній передачі нашій державі британської антарктичної станції "Фарадей". Також посмертно був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директор Центру антарктичних досліджень у 1993-1999 роках Петро Гожик.

"Вірю і впевнений, що історія "Вернадського", історія "української Антарктиди" триватиме й буде тільки успішною. Дякую нашим полярникам і полярницям за їхню роботу, внесок у науку та зміцнення авторитету України у світі", - заявив глава держави.

 

6 лютого українська антарктична станція "Академік Вернадський" святкує 25-річчя. 25 років тому Велика Британія передала Україні свою антарктичну станцію "Фарадей", яку перейменували на честь першого президента Академії наук України.

25 експедицій провів за цей час Національний антарктичний центр. Завдяки своєму географічному розташуванню станція користується високою популярністю серед туристів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вручив нагороди полярникам з "Академіка Вернадського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути