Ексклюзиви
середа, 17 липня 2019 10:19

На випадок воєнного стану: Зеленський змінив положення про військову службу

На випадок воєнного стану: Зеленський змінив положення про військову службу
Зеленський вніс зміни у положення про військову службу на випадок воєнного стану. Фото: radiosvoboda.org

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до положення про військову службу українців у ЗСУ.

Тепер у разі воєнного стану для формування військових адміністрацій до населених пунктів відправлятимуть військових із збереженням на службі без виключення зі списків особового складу, йдеться на сайті президента.

Заміщення посад відбуватиметься відповідно до переліку тих, що підлягають заміщенню військовослужбовцями військових формувань, особами рядового і командного складу правоохоронних органів і переліком посад, які можуть бути заміщені такими військовослужбовцями та правоохоронцями в районній, обласній військових адміністраціях.

Відрядження військових та їхнє відкликання відбуватимуться наказами начальника Генштабу. Йому також варто письмово повідомляти про призначення військовослужбовців, відряджених у військові адміністрації. У разі необхідності начальник може відкликати особу, про яку йдеться.

За погодженням із Генштабом відряджених військовослужбовців звільняють з посад у підрозділах і знову спрямовують до розпорядження у разі: припинення або скасування воєнного стану, завершення виконання завдань, невиконання обов'язків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військових на передовій залишили без спеціальних виборчих дільниць

Крім цього, формулювання "введення воєнного стану" замінили на "оголошення стану війни". Терміни вислуги для офіцерського складу встановлюють "до дня і часу припинення стану війни".

Тепер військовий зможе отримати вище звання не тільки з урахуванням досвіду служби, але і "рівня професійної компетентності, особистих якостей і досягнень, відповідності характеристик посад". При цьому із пункту виключили те, що "переміщення військовослужбовців щодо служби проводиться, як правило, без зарахування в розпорядження відповідних командирів".

Курсантів після підготовки/перепідготовки/підвищення кваліфікації призначатимуть на посади згідно з отриманою військово-облікової спеціальністю, крім військовослужбовців, які зараховуються у розпорядження командира військової частини А0515 (Головне управління розвідки Міноборони України).

Депутати Верховної Ради ухвалили закон, що змінює військові звання. Скасують звання прапорщика і старшого прапорщика, відповідно, запровадять рекрута і штаб-сержанта, повідомляє "Громадське". Метою документа є підвищити роль сержантів і старшин у відносинах із підлеглими.

Зараз ви читаєте новину «На випадок воєнного стану: Зеленський змінив положення про військову службу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути