Ексклюзиви
субота, 24 червня 2023 13:18

Зеленський відреагував на події в Росії

Зеленський відреагував на події в Росії
Президент України Володимир Зеленський відреагував на заколот в Росії. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував події в Росії, де ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин влаштував збройних заколот.

За словами українського президента, "кожен, хто обирає шлях зла, – руйнує сам себе. Про це Зеленський написав у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна закінчиться всередині Росії. Процес розпочався": Данілов прокоментував бунт "вагнерівців"

"Посилає колони військових знищувати життя іншої країни – та не може втримати їх від втечі та зради, коли життя чинить опір. Тероризує ракетами, а коли їх збивають – принижується, щоб дали "Шахеди". Зневажає людей та кидає на війну сотні тисяч – щоб врешті забарикадуватись у Московській області від тих, кого сам озброїв. Росія довго маскувала пропагандою свою слабкість і дурість свого правління. А тепер хаосу вже стільки, що жодною брехнею його не сховаєш. І все це – одна людина, яка знов і знов лякає 1917 роком, хоча взагалі ні до чого іншого привести не здатна", – зазначив Зеленський.

За його словами, слабкість Росії зараз очевидна.

"Повномасштабна слабкість. І чим довше Росія триматиме свої війська та найманців на нашій землі, тим більше хаосу, болю і проблем для себе ж потім отримає. Це теж очевидно. Україна здатна захистити Європу від розповзання російського зла і хаосу. Зберігаємо нашу міцність, єдність та силу. Всі наші командувачі, всі наші воїни знають, що робити", – наголосив президент.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Російські війська отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто "організував збройний заколот". Про це у відеозверненні заявив 24 червня російський президент Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на події в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути