вівторок, 21 грудня 2021 12:35

Зеленський робить недостатньо, щоб запобігти агресії Росії – опитування SOCIS

Зеленський робить недостатньо, щоб запобігти агресії Росії – опитування SOCIS
Переважна більшість українців не бачить сенсу у прямих переговорах Зеленського і Путіна. Фото: president.gov.ua

Влада президента Володимира Зеленського докладає недостатньо дипломатичних і оборонних зусиль для запобігання повномасштабному російському вторгненню – за даними опитування компанії SOCIS так вважають 62,4% українців. Достатніми зусилля влади вважає тільки кожен п'ятий громадянин (20,7%).

Водночас здебільшого українці не бачить сенсу в прямих переговорах Зеленського й Путіна.

58,7% опитаних вважають, що переговори з Росією варто вести тільки за участі партнерів із США та ЄС, бо натиснути на Путіна можна лише спільними зусиллями.

Дієвим способом у досягненні миру прямі переговори з Путіним вважають 26,6% опитаних.

У те, що прямі переговори Зеленського з Путіним призведуть до повернення окупованої частини Донбасу, вірять 20,8%. Не вірить у це 71,9% українців.

83% не вірять у те, що прямі переговори Зеленського з Путіним призведуть до повернення Криму. Вірять у таку перспективу переговорів 10,8%.

44,5% українців вважають, що відмова Заходу на вимогу Кремля від євроатлантичної інтеграції України послабить безпеку нашої держави, тому що лише розпалить агресивність Путіна.

28,1% вважають, що відмова від вступу в НАТО посилить безпеку України, тому що послабить агресивність Путіна щодо України.

62,5% опитаних підтримують вступ України до Євросоюзу, не підтримують 24,5%. Водночас вступ України до НАТО підтримують 59,3%, не підтримують 28,3%.

Терміни проведення дослідження: 11-16 грудня 2021 року. Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку (понад 18 років), статі, типу поселення (місто/село) та поділу на області. Опитування не проводили в АР Крим і на непідконтрольній українській владі частині Донецької та Луганської областей. Загалом опитали 2000 респондентів методом телефонного інтерв'ю САТІ (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): +/- 2,4%. Середня тривалість одного інтерв'ю становила 12 хв.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський робить недостатньо, щоб запобігти агресії Росії – опитування SOCIS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути