Ексклюзиви
пʼятниця, 10 липня 2020 19:56

Зеленський провів зустріч з Міноборони Туреччини

Зеленський провів зустріч з Міноборони Туреччини
Президент висловив подяку за незмінну підтримку Туреччиною суверенітету й територіальної цілісності України. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністром національної оборони Турецької Республіки Хулуси Акар.

Зеленський висловив вдячність Туреччині за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та за увагу, яку турецька сторона приділяє захисту прав та інтересів кримських татар. Про це повідомляє прес-служба офісу президента в п'ятницю, 10 липня.

Акар підтвердив готовність країни до реалізації домовленостей про будівництво 500 квартир для кримських татар, які були змушені переїхати з Криму.

"Вдячні Туреччині і особисто президенту Ердогану, які завжди підтримують Україну, нашу незалежність і суверенітет. Хотів би подякувати за допомогу Україні під час пандемії і за вирішення Туреччини виділити допомогу в подоланні наслідків повеней", - зазначив президент.

Сторони зазначили, що черговоге засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва необхідно провести вже найближчим часом. Вони також наголосили на готовності до тісної взаємодії в контексті залучення в червні 2020 року України до програми НАТО Партнерство розширених можливостей. Також сторони погодилися опрацювати можливість відкриття двостороннього консультаційного механізму з питань безпеки в регіоні Чорного та Азовського морів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів на запитання щодо покарання Медведчука

Варто ззазначити, що Володимир Зеленський також подякував Туреччині за фінансову допомогу в закупівлі товарів для ЗСУта за допомогу з оздоровлення в Туреччині дітей і членів сімей загиблих українських військових.

Сторони дійшли згоди опрацювати можливість укладення міжурядової угоди про співпрацю у сфері оборони.

Голова партії "Європейська Солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко зустрівся з послом Японії в Україні Такаші Кураї. Порошенко висловив вдячність за тверду та надійну підтримку України з боку Японії, передусім у рамках Сімки, щодо протидії сучасним викликам і загрозам, зокрема у подоланні наслідків пандемії коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський провів зустріч з Міноборони Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути