Ексклюзиви
субота, 23 листопада 2019 16:57

Зеленський про Голодомор: ніколи не забудемо і не пробачимо

Зеленський про Голодомор: ніколи не забудемо і не пробачимо
"Згідно різних досліджень, від Голодомору 1932-33 років померло від 4 до 8 мільйонів українців.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ніколи не зможе забути і пробачити злочин Голодомору, винуватцем якого був сталінський режим.

"Сьогодні ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору – злочину геноциду, який вчинив тоталітарний сталінський режим проти нашого народу, проти народу України", - сказав Зеленський на акції вшанування пам'яті жертв Голодомору в Києві.

"Згідно різних досліджень, від Голодомору 1932-33 років померло від 4 до 8 мільйонів українців. Ці втрати співставні з нашими втратами у Другій світовій війні. Ми українці і нам усе до снаги, але є дві речі, яких ми ніколи не зможемо – не зможемо це забути, не зможемо це пробачити".

"Величезний об'єм доказів все одно не дає ані розуму, ані серцю відповіді на просте питання – за що? Як взагалі може з'явитися думка знищити цілий народ? Як можна забрати у людей останню крихту хліба, а з нею останню крихту надії? Надії, що ти або хоча б твої діти доживуть до наступного ранку".

На акції також були присутні спікер ВР Дмитро Разумков, прем'єр Олексій Гончарук, перша леді Олена Зеленська, митрополит Православної церкви України Епіфаній, повідомляє pravda.com.ua.

Після промови Зеленський оголосив загальнонаціональну хвилину мовчання, після чого учасники акції поклали свічки пам'яті до меморіалу жертв Голодомору.

Від штучного Голоду в Україні в 1932-1933 роках померли понад 7 млн людей. У пік смертності - у червні 1933 року, в Україні помирали щодоби 34 170 людей. Кожні 5 секунд — 2 людини. Справжню кількість жертв неможливо підрахувати. Адже радянська влада знищувала усі документи, які стосувалися геноциду проти українців.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про Голодомор: ніколи не забудемо і не пробачимо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути