середа, 10 квітня 2019 14:59

Зеленський представляє совок — В'ятрович

Зеленський представляє совок — В'ятрович
Володимир В'ятрович: мене непокоять тривожні заяви оточення Зеленського про потребу винести гуманітарні питання "за дужки" політики. Фото: unn.com.ua

Для мене питання гуманітарної політики є визначальними в Україні. І не лише тому, що займаюся ними професійно, пише у Facebook директор Інституту національної памяті України Володимир В'ятрович.

"Певен — мова, культура й історія роблять нашу країну унікальною та дають можливість її називати саме Україною. Тому я дуже уважний до висвітлення цих питань у програмах і діяльності політиків, особливо кандидатів у президенти. Мене непокоїть кричуще мовчання про це Зеленського чи тривожні заяви від його оточення про потребу винести гуманітарні питання "за дужки" політики", — пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ використовує імперську історію проти нас" — В'ятрович розповів, як буде проходити деколонізація

Учора Олександра Харебіна представили як члена команди Зеленського, відповідального за мовну та інформаційну політику, нагадує він.

Тези Харебіна підтвердили мої побоювання: Зеленський — це знову совок.

Він говорить, що ми робимо величезну помилку, відмовляючись від минулої спадщини — Радянського Союзу, ось того, що нібито є базовою цінністю для України. Питає, навіщо ми віддали Велику Вітчизняну війну Росії? Чому ми не говоримо про російську мову як важливу частину спільноти української, громадян України", — додає Володимир В'ятрович.

Інститут національної пам'яті планує 2019-го розпочати деколонізацію України. Тобто звільнення від історичних символів Російської імперії. Про це Володимир В'ятрович заявив на прес-конференції 22 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський представляє совок — В'ятрович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути