середа, 17 червня 2020 19:34

Зеленський хоче, аби ЗНО складали не всі

Зеленський хоче, аби ЗНО складали не всі
ЗНО може бути необов'язковим. Фото: Ярослава Буряковська

17 червня президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд у парламент законопроєкт, згідно якого випускники звільняються від обов'язкового проходження ЗНО. Причиною такого рішення стала епідеміологічна ситуація в Україні.

У 2008–2009 роках і з 2015 року результати зовнішнього незалежного оцінювання зараховували випускникам шкіл як оцінки за державну підсумкову атестацію. Результати "перераховували" за 12- бальною шкалою.

Цього року пропонують, аби ЗНО складатили лише ті, хто вступатиме у виші. У такому випадку, інші отримають "звільнення" і від ЗНО, і від ДПА.

"В умовах карантину, це рішення - цілком раціональне і виправдане. Таким чином, усі діти отримають атестати. У дітей, які не здаватимуть ЗНО, в документах про закінчення навчального закладу, буде вказано "звільнений від ДПА". Так раніше можна було звільнитися за станом здоров'я, а тепер - у зв'язку з епідеміологічною ситуацією", - розповів Заслужений вчитель України Віктор Громовий.

Педагог вбачає у пропозиції кілька позитивних моментів.

"Ті, кому потрібне ЗНО, складуть його у більш комфортних умовах, оскільки реєстрантів - на третину менше. Окрім цього, тести значно швидше оброблятимуть за рахунок зниження їх масиву", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд пояснив, як повертатиме кошти за пробне ЗНО

Схема "необов'язкового ЗНО" схожа на ту, яка існувала з 2010 по 2014-ий. Тоді, з метою зменшення впливу ЗНО, учнів змусили здавати окремо ДПА і ЗНО.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський хоче, аби ЗНО складали не всі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути