середа, 03 грудня 2008 15:49

Завтра вийде нова книга про Гарі Поттера

На завтра запланований вихід в світ нової книги Джоан Роулінг про Гарі Поттера - збірки коротких розповідей, яка повинна стати фіналом епопеї про юного чарівника, пише The Daily Telegraph.

Передбачається, що "Казки барда Бідля" стануть міжнародним бестселером: по всьому світу вийде близько 7,5 млн копій.

Проте Роулінг, статок якої оцінюється в 560 млн фунтов, не побачить ані пенні з грошей, отриманих за нову книгу, - всі вони підуть на добродійність дітям в Східній Європі, які потребують допомоги.

Раніше було випущено тільки 7 екземплярів книги, всі вони написані від руки та ілюстровані самою Роулінг. Всі копії переплетені в шкіру і прикрашені сріблом та напівкоштовним камінням. Шість екземплярів Роулінг подарувала близьким людям. Сьомий екземпляр був виставлений на аукціон Sothbey"s 13 грудня 2007. Кошти від продажу були пожертвувані добродійній організації The Children"s Voice, яка допомагає європейським дітям. Очікувалося, що книга буде продана за 50 тис. фунтів. Насправді вона була продана за 1,95 млн фунтів. Покупцями стали лондонські арт-дилери, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Завтра вийде нова книга про Гарі Поттера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути