Ексклюзиви
понеділок, 30 липня 2007 18:51

Завтра суддя оголосить вирок у справі Різака

Апеляційний суд Івано-Франківської області завтра о 16.00 планує оголосити вирок колишньому голові Закарпатської облдержадміністрації Івану Різаку.

Про це сьогодні повідомила головуюча на судовому процесі суддя Надія Стефанів.

Сьогодні під час судового засідання відбулись повторні дебати сторін. Прокурори знову наполягали на тому, щоб суд за скоєння всіх злочинів засудив Різака до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та на три роки заборонив йому обіймати керівні посади, час перебування під вартою зарахувати до вироку.

У свою чергу, підсудний відкинув ці звинувачення. Різак попросив суд виправдати його за всіма епізодами справи.

Також прокурори повідомили, що вивчать можливість касаційного оскарження постанови суду про повернення на додаткове розслідування епізоду справи щодо завданих матеріальних збитків ВАТ "Закарпаттяобленерго". (Сьогодні суд повернув прокурору Закарпаття на додаткове розслідування епізод кримінальної справи, порушеної проти екс-голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака, щодо завдання матеріальних збитків ВАТ "Закарпаттяобленерго" у сумі 192 тис. грн.).

Різака було затримано 13 травня 2005 року. 16 травня 2005 р. Ужгородський міський суд обрав запобіжним заходом щодо Різака арешт. 13 вересня 2005 р. його було звільнено з-під варти в Ужгородському СІЗО під заставу.

Різака, зокрема, звинувачують у доведенні до самогубства ректора Ужгородського державного університету В.Сливки; зловживанні службовим становищем; отриманні хабара; користуванні мобільним телефоном за рахунок "Закарпаттяобленерго"; організації масових заворушень у Сваляві; незаконній видачі посвідчень радника губернатора трьом особам, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Завтра суддя оголосить вирок у справі Різака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути