вівторок, 01 червня 2010 13:02

Затримані у Москві демонстранти подаватимуть у суд на міліцію

Затримані у Москві демонстранти подаватимуть у суд на міліцію

Активісти опозиції та громадських організацій, затримані під час спробипровести мітинг на Тріумфальній площі Москви, подадуть позови до суду на дії міліції, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на заяву одного з лідерів коаліції "Інша Росія" Едуарда Лімонова.

"Ми постараємося всіх, хто був затриманий, спонукати звернутися до судів", - сказав він.

"Це було дуже жорстоке розігнання. Людей били ", - повідомив опозиціонер. За його словами, на цей раз ОМОН у розганянні акції на Тріумфальній площі не брав участь, опозиціонерів затримували співробітники одного з полків міліції ГУВС Москви.

У вівторок вранці у відділеннях внутрішніх справ Москви практично не залишилося затриманих учасників опозиційного мітингу, за винятком декількох людей з інших міст. Черговий офіцер групи оперативно-інформаційного реагування столичного ГУВС сказав, що відносно затриманих складено близько 150 протоколів про адміністративне правопорушення.

Уповноважений з прав людини в Росії Володимир Лукін в свою чергу в інтерв'ю "Ехо Москви" назвав незаконними дії співробітників міліції під час вчорашньої акції опозиції на Тріумфальній площі.

"Я не бачив жодного випадку грубого опору і застосування сили з боку групи демонстрантів, тому застосування сили проти них було незаконним", - заявив він. Омбудсмен також вважає неправомірним те, що затриманих занадто довго тримали в ОВС.

"Я буду складати доповідь щодо цього. Цю доповідь я опублікую і для суспільства, і направлю владі ", - підкреслив Лукін.

Нагадаємо, що Московська міліція затримала 170 опозиціонерів під час мітингу на Тріумфальній площі.

Версии

Зараз ви читаєте новину «Затримані у Москві демонстранти подаватимуть у суд на міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути