Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2007 19:24

Засудженого на 8 років журналіста Лутьєва виправдали

15 березня 2007 року у Верховному Суді України відбувся розгляд касаційних скарг Володимира Лутьєва та його захисника Віктора Овечкіна на вирок апеляційного суду міста Севастополя від 12 липня 2006 року. Журналіста Володимира Лутьєва засудили до восьми років позбавлення волі. Він є редактором міської газети "Евпаторийская неделя" та Інтернет-видання "Кримський майдан. Зона протистояння" та відомий своїми викривальними статтями про злочинну діяльність одного з депутатів кримського парламенту та деяких співробітників місцевого ВБОЗу.

У судовому засіданні взяла участь Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова, до якої, починаючи з 2002 року, неодноразово звертався Володимир Лутьєв за захистом від переслідувань за зайняття професійною діяльністю.

В своєму виступі перед судовою колегією Ніна Карпачова наголосила на тому, що рішення апеляційного суду міста Севастополя лише підтверджує той факт, що під тиском певних сил у Криму тривають спроби вчинити розправу над незалежним журналістом Володимиром Лутьєвим.

Верховний Суд України врахував аргументи Карпачової і скасував вирок апеляційного суду міста Севастополя стосовно Володимира Лутьєва, направити справу на новий розгляд у той же суд, але в іншому складі суддів. Цим же рішенням Верховний Суд звільнив Володимира Лутьєва з-під варти в залі суду, передає forUm.

Зараз ви читаєте новину «Засудженого на 8 років журналіста Лутьєва виправдали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути