четвер, 05 липня 2018 18:31

Політв'язень Балух написав звернення до українського народу

Політв'язень Балух написав звернення до українського народу
Володимир Балух написав лист із зверненням до українського народу. Фото: Face

Після винесення вироку незаконно засуджений в окупованому Криму український активіст Володимир Балух написав лист-звернення до українського народу.

У ньому в'язень подякував за підтримку та розуміння, а також критично охарактеризував російську владу. Повний текст листа опублікувала у Facebook уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Повний текст листа Володимира Балуха до українського народу:

"Красно дякую всім за Ваші листи і молитви, за Вашу підтримку мене особисто, моєї матері, моєї сім'ї! Ваше щире співчуття в моєму житті – це неоціненний скарб, дарований Богом чомусь саме мені. Я безмежно вдячний Богу, батькам і своєму народу за те, що від народження маю душу, розшиту червоно-чорними барвінками дбайливими руками рідної матері!

Дякую за любов, в якій я все життя купаюся, за генетичний код, що дарує здатність бачити справжню красу, цінувати її, співати їй чарівною мовою і розуміти, що справжність її замішана виключно на честі, гідності і правді.

А правда в тому, що на Майдані від рук адептів Кремля загинули герої, яким народ дав ім'я Небесна сотня. Правда в тому, що наш прапор символізує гідне господарювання на дарованій Богом нам землі і непереборне прагнення до пізнання Всесвіту.

Правда в тому, що розлючений незламністю українців хижий Кремль поспішив відчикрижити від тіла України хоч скільки встигне земель, щоб послабити її і вкотре принизити в очах світу.

Правда в тому, що його (Кремля) влада на тимчасово окупованих територіях, як і на території 1/7 частини суші в цілому, тримається на тотальній брехливій пропаганді і залякуванні, і жорсткій розправі з незгідними...

Правда і в тому, що більше за постріли гармат і пуски балістичних ракет патологічно брехливий кремлівський режим боїться одного слова правди. Фарс, розігнаний зрадниками України, укупі з посіпаками Кремля, з моєю, вже третьою за останні 2,5 року, судимістю це безперечно доводить.

Створювана московитськими пропагандистами картинка загальної благодаті розсипається, коли є розуміння, яким чином вона малюється. Сотні тисяч кримчан змушують мовчати і чекати кращих часів, показово караючи тих, хто не здатний погодитися на приниження.

Моєю подякою вам за українськість нехай стане задокументована і завірена печатками правда про методи, якими окупанти розправляються з громадянами України в Криму. Сподіваюся, що цей аргумент у дискусіях зі світом допоможе Україні більш гідно протистояти черговому посяганню на її незалежність...

А завершити дозвольте цитатою з книги глибоко шанованої мною пані Ліни Костенко "Записки українського самашедшого": "Не з нашим розумом осягнути, як виглядає Бог. Я тільки знаю, що Той, хто запустив моє серце, Той запустив і Всесвіт".

Моє серце б'ється в серці Українського Всесвіту... Крим – це Україна! Слава Україні! Щиро Ваш, В. Балух".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали прізвища росіян для обміну на українських політв'язнів - детальний список

Роздольненський районний суд в Криму засудив Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (майже 4 тис. грн). Його звинуватили у дезорганізації роботи ізолятора тимчасового утримання.

Зараз ви читаєте новину «Політв'язень Балух написав звернення до українського народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути