понеділок, 21 травня 2007 20:22

Засновника "МММ" випустили на свободу

Засновник фінансової піраміди "МММ" Сергій Мавроді, засуджений до чотирьох з половиною років, вийде на свободу з СІЗО "Матроська тиша" у вівторок, 22 травня. Про це, як передає "Інтерфакс", повідомила адвокат Мавроді Ольга Макарова. Термін, призначений підприємцеві, фактично закінчився.

Нагадаємо, що з невідомих причин Мавроді зараз знаходиться в карцері. Макарова заявляє, що він просидить там аж до звільнення.

"Завтра з 9 ранку ми чекатимемо виходу його на свободу, проте адміністрація може затягнути і він вийде на свободу увечері", - повідомила адвокат. При цьому Макарова сказала, що так і не добилася від начальника СІЗО відповіді на питання про причини поміщення її підзахисного в карцер.

Нагадаємо, суд засудив Мавроді до чотирьох з половиною років ув"язнення за шахрайство. Він звинувачувався в шахрайському розкраданні чужого майна шляхом обману або зловживання довірою. За даними слідства, він ввів громадян в оману. У грудні 2005 року слідчі МВС РФ пред"явили засновникові "МММ" нові звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого статтею "Шахрайство в особливо великому розмірі. За даними слідства, постраждалими від діяльності ВАТ "МММ", вважаються більше 40 тисяч чоловік.

Мавроді перебував у розшуку з 17 грудня 1997 року і був затриманий в Москві 31 січня 2003 року. Він був поміщений в СІЗО "Матроська тиша", де утримується до цього дня. Після затримання в квартирі Сергія Мавроді знайшли паспорт на ім"я Ю.Зайцева. У зв"язку з цим йому було пред"явлено звинувачення у підробці документів.

2 грудня 2003 року Хамовнічеський суд Москви визнав Мавроді винним в організації підробки паспорта і засудив його до одного року і одного місяця позбавлення волі. У січні 2004 року з Мавроді було знято звинувачення в ухилянні від сплати податків у зв"язку із закінченням терміну давності злочину.

АТ "МММ" визнане банкротом у вересні 1997 року. За неофіційними даними, в результаті його діяльності постраждали декілька мільйонів чоловік. Завданий ним збиток оцінюється приблизно в сто мільйонів доларів, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Засновника "МММ" випустили на свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути