Ексклюзиви
середа, 02 серпня 2023 13:39

Захисникам Бучі та Ірпеня потрібні "пташки". Триває збір на дрони для 23 ОСБ

Автор: vesna.ua
 

Благодійний фонд "ВЕСНА!" відкрив збір на дрони для 23-го окремого стрілецького батальйону. Ціль - 1 900 000 грн. Закупити необхідно DJI Mavic 3 Pro, DJI Mavic 3T, дрони FPV та комплектуючі до них.

Допомогти можна за посиланням.

"Приєднуйтесь до нас у надзвичайній місії з посилення можливостей наших військових з 23 ОСБ. Разом ми зможемо забезпечити їх сучасними дронами, які допоможуть у вирішенні військових завдань по обороні державної цілісності та незалежності нашої країни. Кожна пожертва, незалежно від розміру, має величезне значення. Це символ вдячності та підтримки, який нагадує нашим військовим, що ми завжди поруч з ними", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три компанії отримають $1 млн на боротьбу з іранськими дронами

23-й окремий стрілецький батальйон (23 ОСБ) — військовий підрозділ у підпорядкуванні Оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України.

Батальйон створили у 2015 році окремою директивою генштабу ЗСУ.

У перші дні повномасштабної агресії, наприкінці лютого 2022 року, батальйон був укомплектований у Києві добровольцями. Значна частина їх уже мала бойовий досвід, отриманий в Антитерористичній операції на сході України.

Протягом березня до початку квітня особовий склад брав участь в обороні Києва, зокрема в Бучанському районі Київської області – біля сіл Дмитрівка, Забуччя та на західних околицях Ірпеня. У квітні-червні батальйон облаштовував лінію оборони на півдні Київщини в Обухівському районі.

З липня до другої половини грудня батальйон виконував бойові завдання на сході України у складі 66-ї окремої механізованої бригади, згодом – 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша.

Рахунок благодійної організації:

Благодійна організація "Благодійний фонд "ВЕСНА!"

Україна, 03150, місто Київ, вулиця Антоновича, будинок 125В

Код ЄДРПОУ 43779113

IBAN UA623052990000026004025034652

в АТ "ПриватБанк"

МФО 320649

Україна може створити десятки тисяч нових дронів, але якщо не буде навчених інструкторів то ця техніка не зможе працювати на фронті.

З початку повномасштабного вторгнення в Україні було створено 10 нових навчальних центрів. На думку росіян, головними та найефективнішими з яких є Dronarium (Руслан Беляєв), "Крук" (Віктор Таран) та Боривітер (Ігор Федірко).

Загалом навчальні центри підготували 7 тис. військових операторів БПЛА.

Зараз ви читаєте новину «Захисникам Бучі та Ірпеня потрібні "пташки". Триває збір на дрони для 23 ОСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1262
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути