вівторок, 12 червня 2007 17:52

Зарплата мера Нью-Йорка складає один долар

Більше всіх в США в 2006 році заробив засновник і глава комп"ютерної імперії Apple Стівен Джобс, хоча його офіційна зарплата складає всього долар.

Проте прибуток цього підприємця склав минулого року $646,6 млн за рахунок зростання ціни на акції Apple у зв"язку з впровадженням нових революційних продуктів і технологій.

За оцінкою експертів, минулого року на хвилі успіху компанії в секторі аудіо і відеопродуктів в півтора рази виросла вартість бренду Apple - до $24,7 млрд, і компанія Стіва Джобса зайняла 16-е місце в двадцятці найдорожчих брендів світу.

Офіційний заробіток розміром в один долар - не рідкість в США. Така зарплата мера Нью-Йорка Майкла Блумберга, що живе за рахунок власного бізнесу, всіх послів доброї волі ООН, включаючи тенісистку Марію Шарапову.

А список самих високооплачуваних професій в США очолили не бізнесмени, а представники медицини - вони зайняли перші десять позицій. Так, середня заробітна плата лікаря-анестезіолога і хірурга складає в США до $200 тис в рік.

Найменше платять в Америці персоналу дешевих кафе, де найскромнішою професією вважається мятье посуду з річним доходом близько $16 тис, повідомляє журнал Forbes.

Зараз ви читаєте новину «Зарплата мера Нью-Йорка складає один долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути