Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2020 13:56

Запустили додаток для контролю за ізольованими: відмовився встановити - штраф

Запустили додаток для контролю за ізольованими: відмовився встановити - штраф
Невикористання додатку по суті буде порушенням режиму карантину

Додаток "Дія" планують використовувати для контролю режиму обсервації і самоізоляції. Його невикористання прирівнюватимуть до порушення режиму карантину, і це спричинить накладення штрафів.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телеканалу "Україна 24", передає "Інтерфакс-Україна".

"Протягом 14 днів людині надходитимуть до 10 push-повідомлень на день. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографування включатиметься геолокація. Якщо буде порушено режим карантину, а невикористання додатку по суті буде порушенням режиму карантину, вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно заплатити", - сказав урядовець.

Зараз є 3 цільові аудиторії програми: ті, хто повернувся з інших країн і підлягає обсервації; ті, хто захворів і лікується вдома; ті, у кого підозрюють коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові карантинні обмеження набули чинності: що потрібно знати

У додатку "Дія" також буде доступний сервіс push-повідомлень, які надаватимуть актуальну інформацію про поточний стан справ із протидії коронавірусу в Україні, повідомляють на сайті Мінцифри.

Українці зможуть отримувати інформацію про нові рішення уряду, обмежувальні заходи, а також рекомендації, як убезпечитись від зараження.

"Якщо у вас не активовано функцію автооновлення додатків, то оновіть "Дію". Новий реліз. Перша новина - додали функцію інформування через повідомлення про коронавірус. Не будемо "пушити" щодня. Тільки новини, які є вкрай важливими", - написав Федоров у своєму Telegram-каналі.

Додаток "Дія" запрацював 6 лютого. Наразі його завантажили понад 1,5 млн українців. Це підняло його на першу сходинку в Play Market та App Store. Зараз користувачі оцінили додаток у 3/5 балів.

Зараз ви читаєте новину «Запустили додаток для контролю за ізольованими: відмовився встановити - штраф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути