понеділок, 17 серпня 2020 01:14

Запроваджують нову модель адаптивного карантину: які зміни

Запроваджують нову модель адаптивного карантину: які зміни
В Україні змінюється підхід до карантину. Фото: Армія Інформ

Вже від понеділка, 17 серпня, в Україні впроваджують нову модель адаптивного карантину.

Області та райони продовжують ділити на зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону". Але залежно від кількості недужих та завантаження лікарень, повідомляє ТСН.

Так, без масок заборонено перебувати у громадському транспорті та приміщеннях. А далі вже все буде залежати від зони, в яку потрапить конкретний район чи навіть місто.

"Зелена", "жовта","помаранчева" та "червона" - до якої з них потрапляє конкретний населений пункт, визначатимуть за трьома показниками:

заповненість ліжок у медзакладах;

середня кількість тестувань;

показник захворюваності.

Найсуворіші обмеження в "червоній" зоні. І зараз в ній опинились 8 адміністративно-територіальних одиниць. Це місто Дубно, Біляєвка Одеської області, Самбір Львівської та кілька районів в Івано-Франківській, Рівненській та Чернівецькій областях. Власне ці населені пункти повертаються до карантину, який був у квітні. Заборонений громадський транспорт, робота салонів краси, торговельно-розважальні центри, масові заходи, міжміське сполучення.

І якщо ситуація не зміниться, то саме в цих населених пунктах діти не підуть від 1 вересня до школи та в садочки. Але міністр охорони здоров'я Максим Степанов каже, виправити цю ситуацію ще є можливість: "Цей рівень встановлюється чітко на 14 днів. Ми можемо прогнозувати потім. В залежності від ситуації він може змінюватись. Якщо ми кажемо про школи, то червоний рівень від 17 числа, а перше вересня це вівторок. То якщо вони попрацюють, якщо на території цього району або міста будуть дотримуватись всіх правил, я впевнений, що ситуація може відразу виправитись".

У навчальних закладах, які опинились в "помаранчевій" зоні, обмежать кількість людей на лекціях - не більше 20 студентів. Нині в цій зоні опинилась фактично вся Львівська область і сам Львів. Обмежать там і діяльність спортзалів, проведення масових заходів, відкладуть планові операції, громадський транспорт братиме лише половину пасажирів від кількості місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готуємо лікарні" - Кличко оголосив невтішні дані щодо Covid-19

Столиця опиняється в "жовтому" рівні небезпеки. І це означає, що окрім загальних правил, які є в "зеленій" зоні - дистанція та носіння масок, не більше 1 людини на 5 квадратних метрів, додається заборона роботи ресторанів та нічних клубів після 12 години ночі.

Зараз ви читаєте новину «Запроваджують нову модель адаптивного карантину: які зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути