Ексклюзиви
субота, 20 лютого 2021 11:08

Замість відпочинку – штрафи: як не попасти на гроші під час відпустки

Довгоочікувана відпустка – це період, коли можна відірватися на повну. Часто туристи можуть не звертати увагу на правила поведінки та етикету в суспільстві. Особливо під час перебування в готелі кожен турист бажає забрати що-небудь із собою. Але мало хто знає, що деякі речі справді можна залишити собі, але це не стосується всього.

Виселяючись з готелю ви можете взяти з собою канцелярію: ручку, олівець, листівку або блокнот з логотипом готелю. Можна забрати шампуні, мило, гелі, лосьйон для тіла, шапочки для душу, капці, чай в пакетиках, вершки, кава та цукор.

Автор: travel.24tv.ua
  Туристам в готелях можна брати на пам'ять дрібні речі
Туристам в готелях можна брати на пам'ять дрібні речі

З готелю не дозволяється брати рушники, подушки, ковдри, постільну білизну, халати, різні предмети інтер'єру та побутову техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристів відправлятимуть у космос на величезній повітряній кулі

Алкоголь, халати і рушники – це найпопулярніші речі, які туристи таки намагаються прихопити на пам'ять з готелів.

"Пам'ятаю, як у квітні минулого року турист намагався вивезти з готелю цілий набір речей: туалетний папір, фрукти, столові прилади і лампочки, - розповідає адміністратор львівського готелю Андрій Таран. - Перед виїздом співробітники готелю попросили показати злодія вміст валізи, так як запідозрили його в крадіжці. В результаті чоловікові виписали штраф в розмірі десятиразової вартості всього вкраденого з готелю майна".

Автор: www.tourprom.ru
  Туристам забороняється купатися пізно ввечері
Туристам забороняється купатися пізно ввечері

Крім дрібних речей, деякі туристи намагаються викрасти побутову техніку.

"Чоловік заселився на 1 ніч у готель. Зранку коли настав час висилятися його не було у кімнаті і телевізора теж. Співробітники поліції затримали злодія по "гарячих слідах". Чоловік зізнався у крадіжці і написав заявку з повинною", - розповідає адміністратор.

Крім крадіжок в готелі, на відпочинку є ще деякі закономірності, яких варто дотримуватися.

Наприклад, купальники можна носити лише на пляжі або біля басейну. Не варто йти в мокрому одязі в ресторан, навіть якщо він поблизу води або на терасі.

У багатьох готелях купання після заходу сонця - заборонено. Це правило існує майже в усіх туристичних осередках світу. Його ухвалили задля безпеки туристів, які часто йдуть купатися вночі й наражаються на небезпеку.

Також, дехто помилково вважає, що "все включено" розповсюджується на весь асортимент готелю. Наприклад, наступного дня після алкогольного гуляння вас може чекати чек на кругленьку суму в номері. Тому переконайтеся завчасно, що напої або частування безкоштовні.

Автор: bdzhola.com
  Туристам варто оминати безкоштовні або дешеві екскурсії
Туристам варто оминати безкоштовні або дешеві екскурсії

Іноземні тури передбачають, що у вартість путівки входять екскурсії. Якщо в іншій країні вам пропонують дешеву екскурсію від місцевих, то краще не вестися на це. Туристів часто "кидають на гроші", а іноді нелегальні екскурсії становлять небезпеку для життя.

"Із дружиною відпочивали в Єгипті. Гід запропонував нам безкоштовну екскурсію місцевими базарами та магазинчикам. Каже, лише там ми можемо знайти справжній колорит і не витрачатимемо великих грошей, адже там усе для своїх. Ми звичайно погодилися. Скупилися майже на $500. А потім нам розповіли, що то розвод. Ціни насправді значно менші, а гід, за те, що привів чергового туриста має відкат", - розповів киянин Віталій Кожушний.

Крім цього, в українців є звичка постійно дивитися телевізор, який може коштувати $100. Іноземне телебачення зазвичай платне, якщо не звертати увагу на канали, то вас може чекати неприємний сюрприз.

Країни Європи закрили кордони для туристів через поширення корнавірусу. Для любителів лижного спорту єдиною альтернативою іноземного відпочинку став турецький курорт Ерджієс.

Зараз ви читаєте новину «Замість відпочинку – штрафи: як не попасти на гроші під час відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути