Ексклюзиви
пʼятниця, 28 березня 2008 14:25

Залежні геймери втрачають здатність учитися на своїх помилках

Люди, що мають залежність від комп"ютерних ігор, мають знижену здатність учитися на своїх помилках, з"ясували психологи з університету Пізи (Італія).

Вони досліджували групу з 15 чоловіків і 5 жінок, залежних від комп"ютерних ігор. Випробувані пройшли ряд нейрокогнітивних тестів, результати яких вчені порівняли з результатами здорових людей, що не мають такої залежності.

Виявилося, що залежні геймери показували низькі результати в тесті Wіsconsіn Card Sortіng Test (WCST, Вісконсінському тесті сортування карток).

"Наші результати продемонстрували, що, незважаючи на нормальні інтелектуальні, лінгвістичні й візуальні здібності, патологічні гравці погано вчаться на своїх помилках при пошуку альтернативних рішень в WCST", - говорять дослідники. Це дає підстави припустити, що схильні до ігрової залежності люди відрізняються від здорових за активністю префронтальної області кори мозку, що бере участь у рішенні такого роду проблем, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Залежні геймери втрачають здатність учитися на своїх помилках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути