пʼятниця, 14 березня 2008 11:46

Залевський одягнув на своїх моделей намордники (ФОТОРЕПОРТАЖ)
6

Цілих дві несподіванки чекали в перший день Ukrainian Fashion Week на розбещених стабільністю вітчизняних fasionistas. Перша - Лілія Пустовіт не відкриває Тиждень. Друга - Вікторія Гресь, яка власне його й відкрила колекцією другої лінії Victoria Gres Denim, виступила не в звичній для себе стилістиці міської романтики з присмаком ретро, а продемонструвала спортивне бачення.

На прикладі колекцій Світлани Тегін студентам творчих фахів слід пояснювати, що таке бездоганний смак, як може образ на подіумі виразити будь-яке почуття чи поняття - ніжність, прозорість, щем, імлу, беззахиснісність. Нова колекція Retro-future побудована на таких любих її серцю контрастах - романтично наївні 50-60-ті роки ХХ століття і авангардна геометрія першого десятиліття 21-го, прозора органза і хутро, діорівський силует з рукавами-колоколами і вузькі міні-спідниці, шифонові сукні-манто - повітряні як хмарки і трикотажні, чіткість формі яких надають смужки шкіри, що обрамляють низ, верх, рукави.

Олену Даць не можна зафіксувати в якомусь одному стані - то вона над міру грається з деталями, ускладнює силует, заплутує низ, верх, бік і перед, то раптом зробить таку чисту колекцію, мінімалістичну, ніжну і елегантну, як минула. Наступна осінь-зима за задумом львівської дизайнерки простою не буде - навіть офісні костюми вона зробила як трансформери, що вже казати про вільний стиль. До речі, якраз ділова частина колекції невловимо нагадує сувору елегантність 60-х років минулого століття, стиль "секретарка", втім Олена каже, що думала про 30-ті.

Ми не будемо запитувати, що являтиме собою колекція Олексія Залевського, якщо з подіуму прибрати музикантів "Київської камерати" з вибіленими обличчями і волоссям, собак, зняти з моделей намордники, ошийники і металеві шипи як на Статуї свободи? Йому дуже рідко вдається створити якийсь новий образ самостійно, зате він майстерно вміє деконструювати і розвінчувати чужі, особливо ті, які стали правилом, стереотипом. От і в колекції Dress code він поєднав трикотаж із "портретом" мопса і "цукровими кісточками", викличні лакові спідниці, куртки, вечірні сукні кольору старого золота і джинси, оформлені червоною шотландкою. А цілком ділову твідову спідницю і офісну сукню-олівець він прикрасив принтами собак, якщо й цього не досить - тюлевий підюпник може придати неймовірний об"єм цілком пристойній спідниці. Думку Залевського, що собака - не просто друг людини, він - кращий за людину, продемонстрували не тільки принти мопсів і гончих, але й той факт, що моделі ходили по подіуму в намордниках, а собаки - без.

За матеріалами fashionweek.com.ua

Фото Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Залевський одягнув на своїх моделей намордники (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути