четвер, 20 лютого 2014 01:01

Захарченко відхрестився від "Беркутівців" із регіонів (документ)

Захарченко відхрестився від "Беркутівців" із регіонів (документ)

Народний депутат Геннадій Москаль отримав офіційну інформацію, яка свідчить про те, що бійцями підрозділу "Беркут", що приїхали до столиці із інших регіонів, ніхто не керує. Про це політик заявив в ефірі Громадського ТБ.

"23 листопада в органи внутрішніх справ прийшла телеграма за підписом заступника міністра МВС Ратушняка, що "Беркут" таких-то областей повинен прибути в сад центрального парку культури і відпочинку Києва (Маріїнський парк). Тобто бійці поступили в підпорядкування директору парка, тому що міністерство не хоче брати на себе відповідальність. Вони вже натворили стільки справ, що міністерство внутрішніх справ, міністр, його заступник відмовилися від "Беркута". І якщо Беркут сьогодні так палко служить їм, то хай вони розуміють, що вони вже їх кинули. Вони сказали: ми їх не знаєм, ми їх в очі не бачили. І де вони з регіонів тут узялися - чорт його знає. Хто їх сюди понапрошував? І тому подібне", - розповів Москаль.

Крім того, нардеп повідомив, що силовики використовують проти активістів нові світло-шумові гранати із Росії, які є потужнішими за вітчизняні і використовуються в антитерористичних операціях.

"Це гранати, які ще не розмитнені, які не пройшли технічну сертифікацію. Це те, що вони доповнили постановою Кабінету міністрів і закупили низку гранат світло-шумових у Російській Федерації, які використовувались при проведенні антитерористичних операцій, а не проти мирних митингувальників. Вони мають більшу силу. Вони гремлять, усі Кияни, які дивились телевізор, чули канонаду цих гранат. Вони є і залякувальної дії і уражуючої, тому що осколки розлітаються. І найголовніше, що гранату можна кидати не ближче, як за 2 метри від людини. Вони ж кидають у натовп, відривають фаланги, кінцівки, ранять. Їм це абсолютно по барабану, тому що ви бачите: вони не наші, ми їх не інструктурували і ми їх не знаєм", - сказав нардеп.

Нагадаємо, 19 лютого пізно увечері влада провела переговори з представниками опозиції, під час яких було домовлено про перемир'я між протестувальниками та силовиками.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко відхрестився від "Беркутівців" із регіонів (документ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути