субота, 12 вересня 2020 01:34

Загострення ситуації з Covid-19: Степанов звернувся до українців

Загострення ситуації з Covid-19: Степанов звернувся до українців
Фото: kmu.gov.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов попередив, що за нинішньої тенденції захворюваності коронавірусом кількість нових хворих на добу може перевищити 4 тисячі осіб.

"Виходячи з того, з якою швидкістю ми перевалили за 2 і 3 тисячі (нових інфікованих на добу) з одного боку, а з іншого – легковажне ставлення до всіх правил нової реальності, які встановлені в державі, ми йдемо не за найкращим сценарієм, м'яко кажучи. З такою ж швидкістю ми можемо перейти 4 тисячі", – сказав Степанов ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" .

За словами міністра, при такому сценарії розвитку ситуації в країні лікарні почнуть заповнюватися, і навантаження істотно зросте.

Степанов закликав українців дотримуватися протиепідемічних правил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні закінчуються тести на коронавірус

"Єдине прохання, про яке я прошу вже близько п'яти місяців щоранку, – і це не зобов'язання перед державою або урядом, а перед самим собою і своїми близькими, – просто дотримуватися правил. Вони прості. Таким чином ми зменшимо кількість людей, які будуть хворіти кожен день, кількість госпіталізацій, і ви будете впевнені, що наша медична система зможе надавати допомогу", – зазначила глава МОЗ.

Вранці 11 вересня в Україні офіційно було підтверджено 148 756 випадків коронавірусної інфекції. З них 3144 – виявлені за минулу добу, що стало новим "рекордом" за добовим приростом. Від Covid-19 в країні померли вже 3076 осіб (+53 за добу), а 67 005 пацієнтів (+1128) повністю побороли хворобу.

Зараз ви читаєте новину «Загострення ситуації з Covid-19: Степанов звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути