вівторок, 14 квітня 2020 17:12

Забруднене димом від пожеж навколо ЧАЕС повітря несе в бік Києва

Протягом найближчої доби дим від щонайменше 5 великих пожеж на території Чорнобильської зони відчуження рухатиметься в південному та південно-східному напрямку.

Про ситуцію із проходженням потенційно забрудненого повітря повідомили в Державному науково-технічному центрі з ядерної та радіаційної безпеки ДП Держатомрегулювання України.

Опівдні 14 квітня, незважаючи на опади, у зоні відчуження та зоні безумовного відселення навколо ЧАЕС триває пожежа. Наразі нараховується декілька окремих зон займання: у Денисовицькому, Котовському, Корогодському, Паришівському та Луб'янському лісництвах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Залишки багаття висипав на суху траву" - винуватець масштабної пожежі в зоні ЧАЕС

За прогнозними розрахунками траєкторії руху 14 квітня та на початку 15 квітня, потенційно забруднені повітряні маси будуть направлені у південному та південно-східному напрямку. В цей період по всій Київській області спостерігатимуться невеликі опади.

Автор: sstc.ua
  Прогноз розповсюдження потенційно забрудненого повітря в системі RODOS на період з 03:00 14 квітня до 11:00 15 квітня 2020 року
Прогноз розповсюдження потенційно забрудненого повітря в системі RODOS на період з 03:00 14 квітня до 11:00 15 квітня 2020 року

Відповідно до прогнозу, максимальні концентрації цезію-137 у приземному шарі повітря в Києві можуть тимчасово сягати одиниць мБк/м3. Прогнозовані концентрації не перевищують ті, які спостерігалися раніше, та не завдають шкоди здоров'ю населення.

Спостерігати за рухом потенційно забрудненого повітря можна на інтерактивній карті.

Пожежа в Чорнобильській зоні почалася ще 4 квітня. Досі триває ліквідація пожеж на території 5 лісництв. Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій спільно з працівниками лісової охорони продовжують гасити пожежі.

Зараз ви читаєте новину «Забруднене димом від пожеж навколо ЧАЕС повітря несе в бік Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути