понеділок, 07 липня 2008 12:49

Забіг биків в Іспанії: є загиблі і поранені (ФОТО, ВІДЕО)
5

На півночі Іспанії, в місті Памплона (провінція Наварра) сьогодні, 7 липня, почалися щорічні "енсьєрро" - забіги, в яких бики переслідують людей, що тікають вулицями міста. При цьому єдина "зброя", що дозволена "corredores", які біжать, - це згорнута газета.

У перший день забігу биків вже постраждали дев"ять людей.

Як повідомив представник Червоного Хреста, потерпілі в основному відбулися синцями і ударами. Сьогоднішній забіг був повільним, безладним і небезпечнішим, ніж зазвичай, оскільки шість биків впродовж півдороги бігли врозсип. Одна тварина кілька разів збивалася з пантелику і мчалася у зворотному напрямі.

Тим часом, за даними Le Figaro, постраждали 8 людей: серед них 20-річний американець, британець, житель Нової Зеландії і громадянин ПАР. Один з постраждалих отримав удар рогом в стегно, у трьох інших травми голови.

Зі свого боку агентство La Presse Canadienne повідомляє про смерть одного чоловіка, який убився, впавши зі стіни заввишки в 40 метрів. Невідомо, чи був він в числі учасників забігу.

За даними швейцарського телеканалу TSR, легкі поранення отримали близько 50 людей.

Традиційно забіги проходять з 7 по 14 липня - в дні Сан Ферміна.

Під час свята розлючених биків випускають із загороди у старій частині міста, звідки вони повинні самостійно пробігти близько 850 метрів до арени, де увечері проходитиме корида за їх же участю. Весь шлях займає трохи більше двох хвилин.

Вважається, що найнебезпечніший відрізок шляху для тих, хто біжить - останні 280 метрів перед ареною, де людям просто ніде сховатися від своїх переслідувачів.

Така "близькість" до биків, вага яких не менша за півтонни, зазвичай призводить до того, що після кожного забігу декілька людей, яким не вдалося уникнути прямого зіткнення з тваринами, вимушені звернутися за медичною допомогою.

"Найкривавішим" стало святкування Сан Ферміна в 1924 році - тоді під копитами розлючених биків за вісім днів загинули 13 і отримали поранення більше 200 осіб.

Традиція проведення гонок з биками бере свій початок з 1591 року. У той час змагання носило практичний характер - биків просто заганяли на арену кориди.

Зараз же це просто традиція, забава, спорт, тест на сміливість. Самі ж іспанці Сан Фермін розглядають ще і як свято посвячення хлопця в чоловіка, невипадково в "енсьєрро" беруть участь в основному молоді хлоп"ята.

"Саме в той момент, коли іспанець біжить попереду бика, проявляючи сміливість і відвагу, він перемагає в собі боягуза, стає чоловіком" - говорять памплонці.

Фото, Відео Reuters

За матеріалами "Газета.Ru", Newsru.ua, Lenta.Ru


Зараз ви читаєте новину «Забіг биків в Іспанії: є загиблі і поранені (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути