Ексклюзиви
понеділок, 09 лютого 2009 20:47

За порушення прав інтелектуальної власності закрито 49 інтернет-сайтів

За порушення прав інтелектуальної власності закрито 49 інтернет-сайтів

Міністерство внутрішніх справ призупинило діяльність 49 інтернет-сайтів за порушення прав інтелектуальної власності в жовтні 2008 року - січні.

Про це сказано в повідомленні прес-служби МВС.

МВС й Асоціація музичної індустрії підписали меморандум про взаєморозуміння й створили загальну робочу групу для розробки плану заходів щодо вдосконалення законодавства щодо практичних заходів щодо реагування на правопорушення в сфері авторського права й суміжних прав.

У результаті проведених у жовтні 2008 - січні заходів підрозділи Державної служби з боротьби з економічною злочинністю провели перевірку 458 суб"єктів ведення господарства, які здійснюють підприємницьку діяльність із використанням творів і фонограм без виплати належної винагороди за комерційне використання.

Зокрема, вони перевірили 197 кафе, барів, ресторанів, 119 нічних клубів, салонів гральних автоматів, 32 концертні майданчики й дискотеки, склали 286 адміністративних протоколів за порушення прав інтелектуальної власності, вилучили 57 музичних автоматів й іншого обладнання для публічного використання творів і фонограм на загальну суму 1,2 мільйонів гривень.

Також МВС перевірило діяльність 71 інтернет-сайту, технічні ділянки яких перебувають на території України, у результаті чого встановило провайдерів, які надають послуги хостингу цим сайтам, а також особи, які зареєстрували доменні імена цих сайтів і здійснюють їхнє наповнення "піратськими" музичними продуктами.

При цьому МВС зазначило, що криміногенна ситуація в сфері порушення прав інтелектуальної власності залишається складною у зв"язку з недостатнім нормативно-правовим урегулюванням діяльності організацій колективного управління й контролю за цією діяльністю з боку держави.

У грудні 2008 року 17 громадських організацій, творчих і наукових спілок ініціювали створення Верховною Радою слідчої комісії з перевірки діяльності державної системи охорони інтелектуальної власності.

Наприкінці жовтня комітет Ради з питань науки та освіти рекомендував Кабінету Міністрів створити єдиний центральний орган виконавчої влади в сфері інтелектуальної власності.

За матеріалом Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «За порушення прав інтелектуальної власності закрито 49 інтернет-сайтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути