вівторок, 02 березня 2010 19:55

За кількістю заторів Київ наблизився до Москви

За кількістю заторів Київ наблизився до Москви

Київ за завантаженістю доріг у ранкові години-пік впритул наблизився до Москви.

Найважчим для київських автомобілістів місяцем за всю історію спостережень виявився грудень 2009 року.

Як йдеться в інформаційному бюлетені системи Яндекс.Пробки, алгоритми розрахунку завантаженості доріг у Києві, Москві або Санкт-Петербурзі однакові, але організація шкали балів – різна.

Вона залежить від загальної ситуації на дорогах, до якої звикли автомобілісти. Наприклад, якщо мешканець Києва витратить на дорогу замість однієї години півтори, тоді ця ситуація оцінюється в п"ять балів. У Москві таке ж уповільнення відповідатиме всього чотирьом балам, а в Санкт-Петербурзі - шести.

У результаті, Київ за завантаженістю доріг наблизився до Москви майже впритул. В українській столиці багато вулиць, де рух завдає труднощів практично весь час.

За даними Яндекс.Пробок, у першій половині лютого 2010 року найбільш напружений рух був на відрізку Велика Житомирська - вулиця Артема. За перші 15 днів лютого в активний час доби (з 7 до 22 години) затори на цих вулицях тривали в цілому 153 години.

Крім того, дуже завантаженими стали вулиця Червоноармійська, Горького, Хрещатик - Володимирський спуск, Повітрофлотський проспект - вулиця Чорновола.

Багато неприємностей київським автомобілістам приносять мости. Щоб вранці проїхати з лівого берега на правий, доводиться вистояти величезний затор.

Повернутися ввечері на лівий берег простіше - навіть о 19:00 затори в цьому напрямку не перевищують 5 балів. Автомобілістам, яким вранці треба потрапити на лівий берег, а увечері на правий, пощастило - ці напрями вільні. Найбільш завантажений з київських мостів - міст Метро, а найбільш вільний - міст Патона.

За даними аналітиків, за рік завантаженість доріг Києва виросла більш ніж на бал - з 3,5 балів в січні 2009 до 4,6 в січні 2010. Частково це було викликано незвичайно сніжною зимою.

Найважчим для київських автомобілістів місяцем за всю історію спостережень виявився грудень 2009 року. Середня завантаженість доріг в грудні 2009 в ранкові години пік (з 9 до 10 ранку) досягла майже 7 балів, а у вечірні (з 18 до 19 години) - перевалила за цю позначку. Кожен автомобіліст витрачав на дорогу з роботи як мінімум удвічі більше часу, ніж якби він їхав вільними вулицями.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «За кількістю заторів Київ наблизився до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути