Ексклюзиви
середа, 23 березня 2022 14:37

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу збили 6 літаків противника - Арестович розповів про спротив українців

За добу збили 6 літаків противника - Арестович розповів про спротив українців
Протягом доби збили 6 літаків противника: 1 вертоліт, 5 безпілотників, 5 крилатих ракет Фото: прінт-скрін відео

На 28-у добу активної фази російсько-української війни шалений спротив забезпечили російському агресору повітряні сили ЗСУ.

Протягом доби збили 6 літаків противника: 1 вертоліт, 5 безпілотників, 5 крилатих ракет, сказав на брифінгу радник глави Офісу Президента Олексій Арестович.

Загалом 105 літаків противника вважається знищеними. Це окрема повітряна армія.

"Протягом доби стан, положення та харектер дій противника і наших сил не змінилися суттєво. Ідуть тактичні бої. Ворог продовжує атакувати Маріуполь. Захисники міста демонструють спротив, демонструючи високий воєнний професіоналізм, масовий героїзм. Учора ними був знищений командир 810 бригади морської піоти чорноморського флоту пострілом українського снайпера. Це п'ята втрата рівня командира полка і вище під Маріуполем. Це показує, по-перше жорстокість боїв, які там точаться, по-друге, професіоналізм міста", - сказав Арестович.

Так само, як і Маріуполь, тримаються Суми, Харків, Чернігів, Київ, Чернігів зараз - місто, яке ворог намагається перетворити на другий Маріуполь.Там також немає води, світла, газопостачання. Практично немає тепла. Але героїчні мешканці і оборонці Чернігова тримають оборону. До міста існують гуманітарний коридор і коридор військового постачання.

"Чернігів ще побореться. Я думаю, що ворогу не вдасться не те що його взяти, а і наблизитися до міста", - додав радник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни розстрілюють тих, хто відмовляється воювати проти українців - Арестович

У зоні ООС, насамперед Луганській області, більшу частину якої захопив ворог, але тримається Попасна, Сєвєродонецьк, Лисичанськ. Так само тримається зона ООС від Ізюму до Волновахи, де ворог намагався її оточити, але вже третю добу не веде там активних наступальних дій, тому що поніс нищівні втрати з боку наших військ.

Спроби окупантів оточити українську армію на сході, наближаючись до позицій Збройних сил України зі сторони Харкова та Маріуполя, нереалістичні. Про це заявив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в ефірі "24 каналу", коментуючи дані британської розвідки. Він зазначив, що вже третю добу на згаданому напрямку немає активного наступу. За словами Арестовича, російські кадрові війська навіть дещо відійшли назад. Водночас вони намагаються кидати туди мобілізованих з окупованих територій Донецької та Луганської областей. "Ворог дуже далекий не те що до оточення, але й до просування в цьому напрямку", – заявив він.

Зараз ви читаєте новину «За добу збили 6 літаків противника - Арестович розповів про спротив українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути