середа, 09 листопада 2016 14:44

За день в Угорщину по річці пливуть 145 тис. пляшок

За день в Угорщину по річці пливуть 145 тис. пляшок
Купи непотребу на берегах Тиси / фото: ОДА

За хвилину за течією річки Тиси із Закарпаття в Угорщину вода виносить до 100 пластикових пляшок. За це уряд сусідньої країни офіційно висловив претензії місцевій владі.

Про це йдеться у повідомленні Закарпатської ОДА.

"Теперішній паводок знову показав закордонним сусідам нашу "європейськість" у плані утилізації сміття. Представник уряду Угорщини з прикордонних вод висловив офіційне застереження нашим водникам щодо маси непотребу, яке прикордонні області цієї країни отримали в "подарунок" від Закарпаття разом із паводковими водами Тиси", - каже голова області Геннадій Москаль.

Вихідними в області випала двомісячна норма опадів. Із берегів повиходили річки Тиса, Латориця, Уж, Боржава, Свалявка. Вода затопила села в Міжгірському, Рахівському, Мукачівському районах. Також постраждав Ужгород та його передмістя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затоплені вулиці, провалені мости, перекриті дороги - результати паводків в області

"Це той непотріб, який закарпатці викидають поблизу хат, у лісах, на узбережжях, а потім паводкова вода зносить усе в річку й "експортує" до країн Євросоюзу. Зате, коли ми ініціюємо будівництво сучасних сміттєпереробних заводів, здатних переробити відходи й генерувати електроенергію чи тепло, люди провалюють ініціативу на громадських слуханнях, виходять на акції протестів і готові блокувати дороги", - додав губернатор.

Біля міста Олевська Житомирської області три вантажівки незаконно вивантажили сміття. Купи непотребу люди знайшли на узбіччі автотраси міжнародного значення Київ - Ковель - Ягодин. У них - листівки та виписки із Львівського регіону.

Зараз ви читаєте новину «За день в Угорщину по річці пливуть 145 тис. пляшок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути