понеділок, 26 листопада 2007 12:30

За 20 років природних катастроф стало вчетверо більше

За даними британської благодійної організації "Оксфам", за останні двадцять років кількість щорічних природних катаклізмів певних типів виросла в чотири рази, повідомляє AFP. За даними "Оксфам", на початку 80-х років минулого століття кількість різних природних катастроф по всьому світу складала близько 120 на рік. За 2007 рік їх вже відбулося близько 500.

Число повеней і ураганів збільшилося з 60 в 1980 році до 240 в 2007 році. Крім того, за ці роки майже на 70 відсотків зросло число жертв стихії. Зокрема, з 1985 по 1994 рік їх кількість складала щорічно близько 174 мільйонів осіб, а з 1995 по 2004 рік – близько 254 мільйонів людей на рік.

При цьому в дослідженні наголошується, що 2007 рік не характеризувався різким стрибком числа природних катаклізмів. Їхня кількість в останні 20 років росте поступово. Як вважають дослідники, в цьому винна глобальна зміна клімату на планеті, викликана, в першу чергу, парниковим ефектом. Це, зокрема, підтверджується тим фактом, що число геотермальних явищ – землетрусів і вивержень вулканів – за 20 років практично не змінилося.

Директор "Оксфам" Барбара Стокіінг звернулася до урядів різних країн з проханням вхити заходи щодо стримування темпів зміни клімату на планеті. Крім того, вона закликала до прискорення темпів і збільшення обсягу надання гуманітарної допомоги постраждалим від природних катаклізмів.

Дослідження організації "Оксфам" проводилося на основі аналізу даних МККК, ООН і досліджень Лувенського університету в Бельгії.  Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «За 20 років природних катастроф стало вчетверо більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути