середа, 29 серпня 2012 17:34

За 2 роки в Україні закрили набагато більше шкіл, ніж кажуть - експерт

За 2 роки в Україні закрили набагато більше шкіл, ніж кажуть - експерт
Фото: pravda.com.ua

За даними Держкомстату за останніх два роки з мапи України зникло 700 шкіл. А керівник Міністерства освіти називає набагато менші цифри. Про це на прес-конференції заявив голова Центру освітнього моніторингу Павло Полянський, передає Gazeta.ua.

"Йде така гра — за того уряду було закрито стільки шкіл, а за нашого — менше. Це неправда, за уряду Юлії Тимошенко було закрито 614 шкіл. Але уряд не повинен мати жодного стосунку ні до відкриття школи, ні до її закриття. Це оплачується коштом місцевої громади, і саме вона повинна вирішувати. Шкіл стає менше, тому що менше дітей", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рік в Україні закрили 73 загальноосвітні школи

На його думку, влада має подбати про те, щоб не закривалися початкові школи у селах.

"Возити маленьких дітей 6-9 років до інших населених пунктів не бажано. Тому що уявити, як о сьомій ранку, коли ще темно і холодно, маленька дитинка стоїть і чекає якогось автобуса, вкрай важко. У кожному населеному пункті дитина повинна отримувати початкову освіту, не виїжджаючи", - відмітив Полянський.

Він зазначив, що найпростіший спосіб довести батькам, що закриття середньої школи у їхньому населеному пункті - не біда, це посадити учнів і батьків у нормальний автобус і повезти 3-4 кілометри у сусіднє село. Там має бути справді ошатна школа з інформаційним забезпеченням, щоб батьки ахнули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові закривають українські школи

"Тоді батьки самі будуть вимагати, щоб їхні діти навчалися у тій школі. Не треба нікого ламати через коліно і залякувати", - резюмував голова Центру.

Зараз ви читаєте новину «За 2 роки в Україні закрили набагато більше шкіл, ніж кажуть - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути