пʼятниця, 15 вересня 2017 17:54

З викраденої у Ніч гніву зброї на Майдані не стріляли – ГПУ

З викраденої у Ніч гніву зброї на Майдані не стріляли – ГПУ
В НІч гніву у Львові і Тернополі захопили усі відділення міліції / фото: Gazeta.ua

Генеральна прокуратура України в ході розслідування не встановила фактів використання на Майдані у лютому 2014 року зброї, викраденої в захоплених в той час управліннях Міністерства внутрішніх справ.

Про це сказав начальник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі "112 Україна".

"Ми під час свого розслідування вже давно вимагали та отримали інформацію щодо цієї зброї і перевіряли на предмет версії, що вона могла використовуватися, зокрема, на Майдані. На сьогодні за результатами експертних досліджень таких випадків не встановлено", –сказав Горбатюк.

Були отримані зразки відстрілів зброї, яка викрадалася, і її порівняли з тими кулями і гільзами, які вилучалися з тіл потерпілих і з місця подій на Майдані. Після експертиз не виявлено застосування викраденої зброї МВС ні щодо учасників протестів, ні щодо спецпризначенців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це була справжня бійня" - з'явилося нове відео, як зароджувалось криваве протистояння на Майдані

Раніше МВС підтвердило, що 18-19 лютого 2014 року в районних відділеннях міліції у Львівській області і ДАІ Львівського міськуправління було захоплено 1225 одиниць вогнепальної зброї і боєприпасів різного калібру. В УМВС у Тернопільській області захопили дев'ять пістолетів і три помпові рушниці "Форт".

Три роки тому в ніч на 19 лютого у Львові сталася "Ніч гніву". Розгнівані штурмом Майдану протестувальники влаштували погроми обласної прокуратури, СБУ, МВС, райвідділів міліції та казарми внутрішніх військ. У той час як у столиці на Майдані розпочалися перші розстріли активістів, увечері 18 лютого натовп радикально настроєних молодих людей захопив приміщення Львівської ОДА. Після цього протестувальники вирушили до Головного управління МВС у Львівській області. Радикали розбили вікна, виламали двері та увірвалися всередину, де почали трощити все, що попадало під гарячу руку. Для працівників міліції, які покидали приміщення, влаштували коридор ганьби.

Зараз ви читаєте новину «З викраденої у Ніч гніву зброї на Майдані не стріляли – ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути