Ексклюзиви
четвер, 02 вересня 2010 15:23

З Росії до України їздитимуть швидкісні "Сапсани"

З Росії до України їздитимуть швидкісні "Сапсани"

Компанія РЗД має намір запустити швидкісний поїзд "Сапсан" між Росією і Україною.

"Минулого тижня я зустрічався з Якуніним (президент РЗД Володимир Якунін - ред). Він сказав, що вони хочуть пустити "Сапсан" на Київ", - повідомив посол України в Росії Володимир Єльченко.

Зараз "Сапсан" ходить тільки по маршруту Санкт-Петербург - Москва - Нижній Новгород. Вперше він відправився 17 грудня 2009 року. "Сапсани" здатні розвивати швидкість 250 кілометрів на годину, а відстань між Петербургом і Москвою вони долають за три години і 45 хвилин. До Нижнього Новгорода з Москви на "Сапсанові" можна добратися за чотири години.

У червні глава РЗД Володимир Якунін і міністр транспорту України Костянтин Єфіменко підписали угоду про розвиток швидкісного залізничного руху між країнами. Зокрема, мова йшла про маршрути Москва-Київ, Москва - Адлер (через Харків) і Москва - Сімферополь. Окрім збільшення швидкості руху поїздів сторони планували змінити систему прикордонно-митного контролю.

Для реалізації даного проекту РЗД збиралася використовувати електровози ЕП-20, що розвивають швидкість до 200 кілометрів у годину. Поки що, проте, їх виробник ("Трансмашхолдінг") володіє лише проектами таких локомотивів.

Вартість всього проекту поки не відома. За попередніми підрахунками, підготовка інфраструктури тільки української ділянки залізничних колій між Москвою і Києвом обійдеться в 300 мільйонів доларів.

Зараз інфраструктура і пересувний склад залізниць як в Росії, так і на Україні, не дозволяють принципово підвищити швидкість руху. Максимально допустима швидкість на цих ділянках не перевищує 140 кілометрів на годину, тоді як для значного скорочення часу руху потрібно 200-220 кілометрів в годині

Раніше також повідомлялося, що в 2011 році в рамках підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року по маршруту Москва-Харків почнуть курсувати швидкісні поїзди. В даний час поїзди-експреси вже курсують по маршруту Москва-Київ.

Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «З Росії до України їздитимуть швидкісні "Сапсани"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути