середа, 17 серпня 2011 11:00

З принца Вільяма та Кейт Мідлтон зробили солом'яні опудала
18

Фото: Фото: telegraph.co.uk

У Великобританії в селі Кеттлвелл, що розташоване в графстві Північного Йоркшира, триває щорічний фестиваль опудал.

Цього року тут можна побачити солом'яних принца Вільяма та Кейт Мідлтон, герцога та герцогиню Кембріджських, Ребекку Брукс, улюблених героїв мультсеріалів і кінострічок, та інші опудала майже на кожному подвір'ї, біля школи, в церкві та навіть просто на вулиці вздовж тротуару.

Маленьке містечко Кеттлвелл, населення якого складає біля 700 тис людей, починаючи з 1994 року проводить щорічний фестиваль опудал - Kettlewell Scarecrow Festival. Як повідомляє сайт фестивалю kettlewellscarecrowfestival.co.uk , вперше захід був організований на базі місцевої школи. Батьки учнів перейнялися цікавою ідеєю та зробили майже 100 опудал, які розмістили в себе в садках, на парканах, біля вікон та навіть на дахах будинків. Фестиваль повторювався та збільшувався з року в рік. З 1998 року організацію заходу взяла на себе парафіяльна церква Святої Марії.

Кількість учасників та бажаючих просто подивитись на роботи ентузіастів збільшується кожного року. Утім, зростає майстерність та творчість учасників, які починають виготовляти не просто опудала, а солом'яні копії героїв фільмів, відомих особистостей, цілі композиції чи сюжети стрічок тощо. Наприклад, мешканцями села була створена солом'яна церемонія вінчання із ляльками-нареченими, свідками та навіть "весільним" велосипедом з надписом "Just married" ("Щойно одружені").

Цей захід гуртує та сприяє комунікації сільської громади, адже все населення Кеттлвелла із захопленням робить опудала та приймає участь у різноманітних конкурсах для дітей і дорослих.

Цього року фестиваль триває з 13 по 21 серпня, зазначається на сайті міста Кеттлвелл kettlewellvillage.co.uk .

Щодня проводиться конкурс на кращий солом'яний виріб серед дітей та дорослих, а переможці отримують заохочувальні подарунки.

Зараз ви читаєте новину «З принца Вільяма та Кейт Мідлтон зробили солом'яні опудала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути