Ексклюзиви
середа, 02 серпня 2023 14:44

Спецтема: Війна Росії проти України

З початку війни до 50 тис. українців втратили одну або більше кінцівок

З початку війни до 50 тис. українців втратили одну або більше кінцівок
З початку вторгнення Росії у лютому 2022 року важкі поранення отримали 200 тис. українців. Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

З початку повномасштабної війни в Україні від 20 до 50 тис. українців втратили одну або кілька кінцівок.

Такі цифри засновані на даних, отриманих від медустанов і уряду, пише The Wall Street Journal. Реальна кількість травмованих може бути ще вищою, оскільки протезування займає багато часу

"Фактична цифра може бути вищою, бо для реєстрації пацієнтів після проходження процедури потрібен час. З початком контрнаступу Києва війна може вступити в більш жорстоку фазу", – йдеться у публікації з посиланням на українську благодійну організацію Houp Foundation і німецького виробника протезів Ottobock.

У Houp Foundation відзначили, що важкі поранення отримали 200 тис. українців. У 10% випадків потрібна була ампутація кінцівок. На початку війни основними причинами ампутацій були поранення, отримані під час артилерійських і ракетних обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протезування за кордоном: куди звертатися і хто оплачує лікування військових

"Зараз багато людей отримують травми, підриваючись на мінах, встановлених уздовж лінії фронту. Точну статистику втрат Київ тримає в секреті, щоб не деморалізувати населення. Але навіть в якості приблизної оцінки ця цифра проливає світло на приголомшливі людські жертви 17-місячного наступу Росії", – пише видання.

До російського вторгнення в Україні щорічно проводили кілька тисяч ампутацій, але, за словами українських лікарів спеціалізованих клінік, зараз система охорони здоров'я перевантажена. Багато пацієнтів чекають на нову кінцівку понад рік.

В Україні вперше імплантували протез у кістку пацієнтові. Лікарі зробили унікальну операцію ветерану російсько-української війни, капітану Збройних сил України Ігорю Крупнову. Восени авто, в якому він їхав на завдання разом з побратимами, наскочило на міни. Тоді він втратив обидві ноги.

Зараз ви читаєте новину «З початку війни до 50 тис. українців втратили одну або більше кінцівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути