Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2009 09:36

З палацу Саддама Хуссейна зробили готель (ФОТО)

 

Оренда спальні колишнього іракського президента-диктатора Саддама Хуссейна обійдеться в суму, еквівалентну 172 доларам. Оглянути колишню резиденцію президента Іраку можна за 85 центів.

На прилеглій до палацу території були висаджені трава і квіти, всередині будівлі в даний час проводять масштабні ремонтні роботи.

Як розповідають відвідувачі, побачене викликає у них дивні відчуття: "Це досить незвично - подивитися на те, як Саддам жив в той час, коли ми всі страждали".

Біля головного входу в резиденцію відвідувачі можуть побачити портрет Хуссейна, поряд з яким розташований портрет Хаммурапі, - царя Вавілонської імперії, який склав один з перших письмових зведень законів.

На стінах кімнат висічені ініціали Хусейна, а з вікон будівлі відкривається вигляд на вавілонські руїни та річку Євфрат. У саду росте фінікова пальма, плоди з якої міг їсти тільки диктатор.

Власті провінції Бабіль, в якій розташовується палац, виділили на ремонт і модернізацію палацу близько 7 мільйонів доларів. Керівництво палацового комплексу сподівається зібрати цю суму з тих грошей, які відвідувачі платять за вхід.

Колишня резиденція Хусейна сильно постраждала в ході війни: палац був розграбований мародерами, вікна в ньому були розбиті, а на стінах з"явилися численні графіті. З моменту повалення режиму Хусейна в 2003 році до кінця 2006 року в будівлі працювали дипломати і військові з США, Австралії та Великобританії.

Побувати в палаці, який відкрився для публіки в грудні 2008 року, можуть тільки іракці; поки що переважна частина відвідувачів - мешканці Хілли, але за словами керівників комплексу, серед охочих побачити палац є і багдадці.

В середньому палац відвідує близько тисячі чоловік на день. Керівництво резиденції висловило надію, що найближчим часом палац і прилегла до нього територія перетворяться на великий туристичний комплекс.

Прилеглі до палацу будівлі поступово передаються в оренду під офісні приміщення, а також переробляються в готельні номери.

Лента.Ру, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «З палацу Саддама Хуссейна зробили готель (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути