Ексклюзиви
середа, 23 березня 2022 22:32

Спецтема: Війна Росії проти України

З дев'яти гуманітарних коридорів спрацювали сім - Верещук розповіла про евакуацію українців

З дев'яти гуманітарних коридорів спрацювали сім - Верещук розповіла про евакуацію українців
Верещук розповіла про гуманітарні кордони 23 березня. Фото - Facebook

Із 9 зелених коридорів, запланованих на 23 березня, спрацювали 7. Всього за день 23 березня спеціальними конвоями евакуювали 4 554 людини.

Про це в щоденному зведенні повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Міністерка розповіла про ситуацію по різних регіонах України, з яких евакуюють мирне населення. Найбільше людей виїхало 23 березня з міста Маріуполь до Запоріжжя.

"На власному виїхали транспорті 2912 маріупольців. Автобуси та вантажівки з гуманітарною допомогою, які ще вчора доїхали до Бердянська, цілий день були заблоковані окупантами на в'їзді до міста. У місті Василівка окупанти утримували додаткову колону для евакуації маріупольців і бензовоз. Колона залишиться на ніч у місті Токмак, а завтра рушить у напрямку Бердянська", - повідомила Верещук.

Завтра, за словами Верещук, мають бути звільнені рятувальники ДСНС та водії автобусів, яких вчора безпідставно затримали у місті Мангуш.

Колону автобусів для евакуації людей з міста Пологи до Запоріжжя цілий день окупанти утримували на блок пості у місті Василівка.
З міста Гуляйполе до Запоріжжя вдалося евакуювати 51 людину і завезти в місто гуманітарну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери гумконвою, з якими втратили зв'язок на Харківщині, повернулися

Також евакуювали людей на Київщині.

"Із селищ Велика Димерка та Богданівка до Броварів вдалося евакуювати 769 людей. Із села Светильня до міста Бровари евакуювали 150 людей. З міста Бородянка до міста Біла Церква через обстріли сьогодні знову не вдалося витягти людей через порушення режиму тиші з боку окупаційних військ", - доповіла Верещук.

Також зеленим коридором виїхали українці з Луганщини.

"З міст Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Креміна та селища Ніжнє сьогодні евакуйовано до міста Бахмут 672 людини. Також гуманітарними коридорами до цих міст було доставлено 60 тон гуманітарної допомоги – консерви, крупа та борошно", - повідомила міністерка.

Ірина Верещук повідомила, що незабаром захисників острова Зміїний, які потрапили в полон до росіян, можуть обміняти на російських моряків. За словами міністерки, окупанти виявили бажання зробити обмін своїх моряків, врятованих у Чорному морі.

Зараз ви читаєте новину «З дев'яти гуманітарних коридорів спрацювали сім - Верещук розповіла про евакуацію українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути