пʼятниця, 04 лютого 2022 08:54

YouTube заблокував два нові канали, що належать оточенню Медведчука

YouTube заблокував два нові канали, що належать оточенню Медведчука
YouTube заблокував канали "Перший незалежний" та UkrLive. Фото: pixabay.com

YouTube заблокував канали "Перший незалежний" та UkrLive, пов'язані з соратниками підозрюваного в державній зраді нардепа Віктора Медведчука - Нестором Шуфричем і Тарасом Козаком.

Станом на ранок 4 лютого канали на YouTube недоступні. Їх заблокували за "порушення правил спільноти YouTube", зазначає платформа. У спільній заяві каналів "Перший незалежний" та UkrLive назвали блокування "актом цензури з боку американської компанії" і повідомили про зміну акаунтів на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал Мураєва, на якому ЗСУ називають "злочинцями", закликають закрити - петиція Зеленському

"Ми продовжимо свою роботу. Ми не зупинимося. Відчуваємо за собою підтримку мільйонів громадян, які хочуть жити в країні, де люди мають право обирати, який канал дивитися", — йдеться у заяві.

Раніше Рада нацбезпеки та оборони України запровадила щодо цих телеканалів санкції. На підсанкційних телеканалах UkrLive та "Перший незалежний" регулярно транслюють антидержавні висловлювання і пропаганду в інтересах держави-агресора Росії.

28 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про введення обмежень у дію.

Санкції передбачають, зокрема, заборону використання радіочастот, блокування активів і ведення будь-якої діяльності в Україні. Їх запровадили на п'ять років.

У листопаді 2021 року Шуфрич став власником телеканалу UkrLive (ТОВ "Телепростір"), а до того ㅡ співзасновником ТОВ "Медіахолдинг Новини" (який виробляє продукт для UkrLive і є власником "Першого незалежного"). Канал UkrLive одразу почав транслювати "Перший незалежний".

У телеканалу "Перший незалежний" 24 лютого 2021 року змінився власник — ним стало товариство з обмеженою відповідальністю "Медіахолдинг Новини". Компанія 18 лютого зареєструвала 100 працівників "каналів Медведчука".

Зараз ви читаєте новину «YouTube заблокував два нові канали, що належать оточенню Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути