вівторок, 10 листопада 2009 16:15

З"ясували, як діє "закон підлості"

З"ясували, як діє "закон підлості"
Дослідники Оксфордського університету розкрили секрет дії одного з найпоширеніших законів - "закону підлості" або закону Мерфі, як його називають за кордоном. За їхніми словами, частіше за все цей закон поширюється на невпевнених у собі людей.

Як відомо, закон Мерфі був вперше сформульований в 1949 році на авіабазі Едвардс. Капітан Едвард Мерфі, виявивши критичну помилку одного з техніків при монтажі експериментального обладнання, сказав: "Якщо щось можна зробити неправильно, ця людина так і зробить!". Згодом ця фраза виявилася в знаменитому збірнику законів Мерфі.

Природу закону вивчали британські психологи. Згодом вони прийшли до вражаючого висновку: "закон підлості" починає діяти тоді, коли у людини зникає бажання приймати рішення, знижується емоційний настрій. Тоді він і починає списувати невдачі на треті сили, зокрема - на закон Мерфі.

Примітно, що "закон підлості" на дітей впливає у багато разів менше, ніж на дорослих людей. Це пояснюється тим, що в міру дорослішання людина обростає безліччю турбот і більш серйозно ставиться до своїх проблем. А це не тільки викликає тривогу, перенапруження і стрес, а й створює всі передумови для закону Мерфі.

Імунітетом проти "закону підлості" володіють люди, які вірять у власні сили, з позитивним емоційним настроєм.

РІА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «З"ясували, як діє "закон підлості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути