четвер, 05 січня 2012 18:34

В'єтнамцю видалили 90-кілограмову пухлину
7

Фото: Фото: asiaone.com

Міжнародна бригада лікарів успішно провела у В'єтнамі незвичайну операцію: з тіла місцевого жителя видалили пухлину діаметром близько 1,2 метра і вагою майже 90 кілограмів. Доброякісне утворення таких розмірів буквально знерухомили 31-річного Нгуєн Дуй Хая, жителя міста Далат. Тепер він зможе повернутися до нормального життя. Щоправда, якщо виживе - лікарі оцінюють його шанси як 50 на 50, повідомляє Channel NewsAsia.

Нгуєн Дуй Хай страждає від рідкісного генетичного захворювання майже з народження, перші ознаки хвороби виявили, коли дитині було чотири роки, а в 12 років пухлина почала швидко збільшуватися. У 1997 році, коли юнакові виповнилося 17 років, йому ампутували частину правої ноги. Однак через кілька років пухлина знову почала зростати і в підсумку досягла ваги, що перевищує вагу решти тіла.

Після першої операції сім'я хворого вже не змогла зібрати потрібну суму грошей для продовження лікування, але Нгуєн Дуй Хая врятувала увага громадськості. Вже довгий час за долею володаря рекордної для В'єтнаму пухлини стежать місцеві журналісти, яким вдалося викликати інтерес у зарубіжних фахівців. У результаті 27 грудня Нгуєн Дуй Хая поклали у Французько-в'єтнамський госпіталь в місті Хо Ши Мін, повідомляє Asia One.

Вранці 5 грудня розпочалася багатогодинна операція, керував якою відомий американський пластичний хірург Маккей Маккіннон. Хірург відмовився від гонорару після сьогоднішньої роботи, а інші витрати, пов'язані з операцією і реабілітацією пацієнта, будуть оплачені завдяки зібраним пожертвам.

"Всі бояться смерті, і я не виняток. Але коли я дізнався, що доктор Маккіннон приїжджає до В'єтнаму, щоб подарувати мені нове життя, у мене з'явилася надія", - говорить Нгуєн Дуй Хай.


Зараз ви читаєте новину «В'єтнамцю видалили 90-кілограмову пухлину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути