пʼятниця, 28 травня 2010 17:20

Вулкан у Гватемалі почав вбивати людей (ФОТО)

У Гватемалі, в 50 км від однойменної столиці, почав вивергатися вулкан Пакайя - один з найактивніших у світі. Жертвою стихії вже стали як мінімум троє осіб - двоє мешканців найближчого населеного пункту і репортер місцевого телеканалу Canal 7. Ще кілька осіб, у тому числі троє дітей, числяться зниклими без вісті.

Журналіст Анібал Арчіва, який працював в новинній програми Notisiete, став жертвою каменепаду, пише газета Prensa Libre. Кредо телепрограми - робити "гарячі" прямі репортажі безпосередньо з місця подій, щоб "завжди тримати аудиторію в курсі", що й коштувало Арчіві життя.

Трагедія сталася, коли репортер знаходився всього в 50 метрах від жерла вулкану. Завдяки щасливому випадку, його колега, який знаходився поруч, не постраждав. Пошуково-рятувальна група знайшла Арчіву занадто пізно.

Вулкан Пакайя почав вивергатися о 19:00 четверга за місцевим часом (05:00 п'ятниці за Києвом). Столиця країни, а також ряд сусідніх областей оголошені зоною лиха. З сіл, розташованих на схилах вулкана, евакуйовано 1,7 тисяч людей.

У ряді населених пунктів скасовано заняття в школах та інших освітніх установах. У столиці "дощ" з піску і попелу став причиною десятків автомобільних аварій.

Вулкан Пакайя висотою 2,5 тисячі метрів є одним з найактивніших вулканів у світі. Проспавши понад століття, він активізувався в 1965 році і з тих пір періодично вивергається.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Вулкан у Гватемалі почав вбивати людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути