середа, 24 червня 2020 14:22

Вулицю назвали іменем Аміни Окуєвої

Вулицю назвали іменем Аміни Окуєвої
Депутати Дніпровської міськради підтримали рішення про присвоєння одній з вулиць імені Аміни Окуєвої. Фото: сторінка Аміни Окуєвої у Facebook

Депутати Дніпровської міської ради підтримали рішення про присвоєння одному з проїздів в Амур-Нижньодніпровскому районі міста імені Аміни Окуєвої.

Рішення ухвалене на черговій сесії, підставою для нього стало звернення від кількох громадських організацій ветеранів бойових дій на Донбасі та волонтерів, пише "Радіо Свобода".

Раніше на честь Окуєвої хотіли перейменувати вулицю Тополину, однак місцеві жителі не підтримали цю ініціативу. Пізніше у мерії обрали нову вулицю в Амур-Нижньодніпровському районі міста, яка не мала назви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Окуєвої: слідство встановило організатора

Вулиця Іси Мунаєва - командира міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, який загинув в лютому 2015 року в боях під Дебальцевим - з'явилася у Дніпрі 2018-го.

Аміна Окуєва й Іса Мунаєв поховані на мусульманській частині цвинтаря під Дніпром.

Пресофіцерка добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва, учасниця бойових дій на Донбасі Аміна Окуєва загинула 30 жовтня 2017 року під час обстрілу кілером їхнього з чоловіком автомобіля.

19 травня 2020 року Офіс генпрокурора оголосив про підозру в організації вбивства Аміни Окуєвої та організації замаху на її чоловіка Адама Осмаєва громадянинові Росії, уродженцю Чечні.

Зараз ви читаєте новину «Вулицю назвали іменем Аміни Окуєвої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути