Ексклюзиви
понеділок, 01 червня 2020 16:34

"Втручаючись у вибори США, Зеленський ставить під загрозу і свою владу, й Україну" - дипломат

"Втручаючись у вибори США, Зеленський ставить під загрозу і свою владу, й Україну" - дипломат
Володимир Огризко: Для нас головне - двопартійна підтримка України з боку Республіканської та Демократичної партій, Палати представників і Сенату. Фото: Тарас Подолян

У Москві зрозуміли, що теперішнє українське керівництво недосвідчене, й можна знову спробувати зіпсувати відносини Києва та Вашингтона.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав дипломат Володимир Огризко.

"Через свою п'яту колону, що буйним цвітом представлена навіть у парламенті, ініціювала чергову провокацію. Сумно, що Зеленський на це ведеться. Ставить під загрозу і свою владу, й Україну. Ризикуємо остаточно зіпсувати відносини зі Штатами", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпад Росії - неминучий, ми маємо підготуватись до нього

За його словами, є різні варіанти, як Україна може мінімізувати втрати для себе з цього скандалу.

"Наприклад, закрити цю справу. Або забути про неї до президентських виборів у США. Варто виявляти п'яту колону, що намагається зруйнувати відносини України й Америки на замовлення Росії. Нарешті треба почати реальну боротьбу проти неї. Бо житимемо в стані постійної провокації.
Україна має офіційно заявити, що не має жодного бажання впливати на американську внутрішню політику. Ми не маємо прагнути прихильності якоїсь конкретної особи, нехай навіть це буде президент США. Для нас головне - двопартійна підтримка України з боку Республіканської та Демократичної партій, Палати представників і Сенату. Політична система в Америці побудована так, що навіть потужний президент обмежений парламентом. Тому не можемо обирати сторону однієї партії", - додає дипломат.

Повне інтерв'ю з Володимиром Огризком читайте у журналі "Країна" від 4 червня.

19 травня нардеп, колишній "регіонал" і випускник академії ФСБ РФ Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали про нібито вплив Байдена на Порошенка.

Наступного дня вранці Офіс генпрокурора повідомив, що вніс до ЕДРД інформацію за статтею про державну зраду і зловживання владою або службовим становищем за заявою Деркача.

Зараз ви читаєте новину «"Втручаючись у вибори США, Зеленський ставить під загрозу і свою владу, й Україну" - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути